ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών καλλιεργεί το άθλημα της Χιονοδρομίας από το 1978. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά και έχει μεταδώσει αθλητικές εμπειρίες σε πολλά από αυτά. Η εκπαιδευτική ομάδα του συλλόγου βρίσκεται υπό την Διεύθυνση του Κου Παπανδρέου Θάνου και πλαισιώνεται από Προπονητές – Γυμναστές με ειδικότητα στο άθλημα της Χιονοδρομίας και πιστοποίηση ISIA ( διεθνή ομοσπονδία ski ). Η όλη διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται με αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνικών (Αυστριακή Σχολή) με παιδαγωγικό τρόπο και την αξιοποίηση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας. Το αγωνιστικό τμήμα βρίσκεται υπό την διεύθυνση του Κου Ζιντζόβα Κώστα, πρώην προπονητή Εθνικής ομάδας και καθηγητή στα ΤΕΦΑΑ. Μέσω της χιονοδρομίας το παιδί εξασκεί κινητικές και νοητικές δεξιότητες, όπως: ισορροπία, αντίληψη στο χώρο – χρόνο, αντανακλαστικά, ρυθμό, νεβρο-μυική συναρμογή και κινητική προσαρμογή σε διαφορετικά ερεθίσματα. Επίσης μέσω του σκι το παιδί έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας του βουνού.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΙ

O Ε.Ο.Σ Αχαρνών διοργανώνει, μαθήματα ski στον Παρνασσό, για παιδιά από 5 ετών και άνω, όπως και για αρχάριους ενήλικες.

Στόχος και φιλοσοφία μας είναι η ασφαλής μύηση των νέων χιονοδρόμων στον μαγικό κόσμο του σκι και η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, με δεσμευτική επιλογή της ημέρας για όλη την διάρκεια της σχολής.

Η εκμάθηση ανάλογα με την ηλικία αλλά και το επίπεδο γνώσης του παιδιού δομείται σε 5 διδακτικά επίπεδα (Levels).

L1 Σκιουράκια:

Εξοικείωση με τον εξοπλισμό, κίνηση στον χώρο (πλάγια βήματα, ψαροκόκαλο), γλίστρημα στην κατηφόρα, φρένο V, στροφές V, χρήση αναβατήρα.
L2 Αλεπουδίτσες:

Μέτριο επίπεδο, Ασκήσεις ισορροπίας, Skating με τα ski, πορεία στην τραβέρσα με ντριφτάρισμα και με γώνιασμα, πλάγιο γλίστρημα, στροφές με παράλληλα πέδιλα, άνω stem, στροφή και σκι στοπ.

L3 Αετοί:

Καλό επίπεδο, στροφή προς την ανηφόρα, ρυθμικές στροφές, Carve με μεγάλη και μικρή ακτίνα, εισαγωγική εμπειρία στις πόρτες.

L4

Προχωρημένο επίπεδο – Αγωνιστικό, carving σε όλες τις κλίσεις και πίστες, προπόνηση στις πόρτες γιγαντιαία και τεχνική κατάβαση – free style skiing – off piste skiing.

Ακαδημία Χιονοδρομίας (Ski Academy), 7 μαθημάτων.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω ημερήσιων αναβάσεων στον Παρνασσό, Σάββατα ή Κυριακές και η επιλογή της ημέρας είναι δεσμευτική ως προς την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Η μετάβαση γίνεται από την Αθήνα με λεωφορεία ή με το ΙΧ σας.

Ο Σύλλογος παρέχει:

α) το μάθημα διάρκειας 4ων ωρών από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο Σκι και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α.

• Οι ομάδες εκμάθησης αποτελούνται από 6 έως 8 άτομα και είναι ομοιογενείς σε σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο γνώσης του αθλήματος.
• Για τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (νήπια) οι ομάδες διδασκαλίας αποτελούνται από 4-6 άτομα και συνοδεύονται από βοηθό δασκάλου.
β) τοv εξοπλισμό (σκι – μπότες – μπατόν – κράνος – μπουφάν – σαλοπέτα).

Όλα τα υλικά παραδίδονται στους συμμετέχοντες την ημέρα της εγγραφής στο αθλητικό κέντρο του Συλλόγου, εκτός από τα πέδιλα του σκι τα οποία διανέμονται την ημέρα του μαθήματος.

γ) την συνοδεία για παιδιά από 7 ετών και άνω

δ) την μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία και έμπειρους οδηγούς,

και μεριμνά:

α) για την έκδοση κάρτας, lifts – αναβατήρες και

β) για το γεύμα κατά την επιστροφή από το Χιονοδρομικό κέντρο.

Όροι προγράμματος

• Το μάθημα είναι διάρκειας 4ων ωρών και διαρκεί από τις 10 – 12μμ και από τις 12:40 – 14:40μμ.
• Αναβάσεις που θα αναβληθούν, μετά από δική μας ειδοποίηση, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, θα αντικατασταθούν σε επόμενη ημερομηνία.
• Μαθήματα που χάνει ο εκπαιδευόμενος από δική του υπαιτιότητα δεν αντικαθίστανται, αλλά, στο τέλος του προγράμματος, θα γίνει επιπλέον ανάβαση για αναπλήρωση χαμένου μαθήματος, με κόστος 15€.
• Σε περίπτωση αποχώρησης από το πρόγραμμα, δεν επιστρέφεται το πάγιο κόστος εγγραφής. εκτός εάν συντρέχουν λόγοι υγείας.
• Ο γονέας πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για την καλή υγεία του παιδιού του, όπως και να βεβαιώσει ότι το παιδί του είναι ασφαλισμένο σε κύριο (δημόσιο) φορέα ασφάλισης.
• Ο ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ως διοργανωτής Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να παρέχει άρτιο και ασφαλή εξοπλισμό και έμπειρους Προπονητές με ειδικότητα στη Χιονοδρομία που τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.
• Η συμμετοχή στο πρόγραμμα σημαίνει ταυτόχρονα και την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος.
• Παρά την τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας, την χρήση του αρτιότερου εξοπλισμού και την επιλογή των ασφαλέστερων διαδρομών, οι δραστηριότητες στην φύση περιέχουν κίνδυνο ατυχήματος και η συμμετοχή σε αυτές προϋποθέτουν την επίγνωση και αποδοχή των πιθανοτήτων αυτών.
• Ο γονέας επίσης αποδέχεται την τυχών φωτογράφιση ή βίντεο κάλυψη της δραστηριότητας για ενημερωτικούς λόγους.
• Η επιστροφή του εξοπλισμού γίνεται μέχρι τα τέλη Μαΐου, ο οποίος πρέπει να επιστρέφεται καθαρός και συντηρημένος.

Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 (κάθε Σάββατο πρωί και Τετάρτη απόγευμα) στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Λεωφόρος Φιλαδελφείας 126 και λήγουν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής, 80εκπαιδευόμενοι ανά ημέρα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6937 337223,

Κος Παπανδρέου Θάνος, υπεύθυνος τμήματος Χιονοδρομίας.

Mail: thanoseosa1@hol.gr

Τηλέφωνο Συλλόγου 210.2461528, FAX: 2102469777

Web side: www.eosacharnon.gr

Σχετικό video: http://www.youtube.com/watch?v=ZTvBdsuDjb4

Α Ν Α Λ Υ ΤΙ Κ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜA ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ SKI

ΣΑΒΒΑΤΑ – ​ΚΥΡΙΑΚΕΣ

1)​13-01​14-01

2)​20-01​21-01

3)​27-01​28-01

4)​03-02​04-02

5)​10-02​11-02

– Εκδρομή Καθαράς Δευτέρας στο Pamporovo 26-27/02

6)​03-03​04-03

7)​10-03​11-03

8)​17-03​18-03

Αναπλήρωση ανάβασης που τυχών ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

9)​24-03​25-03

Αναπλήρωση ανάβασης ή επιπλέον μάθημα.

10) ​Κυριακή 01/04​Γιορτή Χιονοδρόμων – ski happening – τεστ αξιολόγησης

Τι πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί τους:

Επιπλέον του χιονοδρομικού εξοπλισμού: σκούφο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, γάντια, μικρό σακίδιο πλάτης που να εμπεριέχει τα πιο πάνω όπως και κολατσιό (χυμό, νερό, σάντουιτς, σοκολάτα).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:​ 5:30 ​Παναθηναϊκό Στάδιο

5:45 ​Ψυχικό, Αγία Βαρβάρα – Εθνική Τράπεζα

6:10​ Νέα Κηφισιά, Μarket Θανόπουλος

15:30​ Αναχώρηση από Κελάρια