Σχολή ορειβατικού Σκι Ε.Ο.Σ Αχαρνών

 

Σχολή Ορειβατικού Σκι ΕΟΣ Αχαρνών 2020

                                                                       

ΓΕΝΙΚΑ

Βασικός στόχος της Σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να μπορούν να κινηθούν με τα ορειβατικά τους σκι αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον. Η Σχολή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και απευθύνεται σε άτομα που α) γνωρίζουν σκι κατάβασης, β) έχουν άριστη φυσική κατάσταση και γ) είναι μέλη ορειβατικού Συλλόγου της ΕΟΟΑ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για τη συμμετοχή τους στη σχολή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν ή να ενοικιάσουν: (α) πλήρες σετ ορειβατικού σκι, (β) φτυάρι-ράβδο-πομποποδέκτη αναζήτησης θύματος χιονοστιβάδας, (γ) ρουχισμό και σακίδιο ορειβασίας, (δ) κράνος χιονοδρομίας και (ε) λοιπό ορειβατικό εξοπλισμό όπως πυξίδα, φαρμακείο, φακό, κλπ. Ο ΕΟΣ Αχαρνών θα διαθέσει στους συμμετέχοντες: (α) πιολέ – κραμπόν, (β) καραμπίνερ και σχοινιά, (γ) διδακτικό εγχειρίδιο.

ΚΟΣΤΟΣ

Κόστος σχολής: 450 € τα οποία καταβάλλονται σε 5 ισόποσες δόσεις πριν τις εκδηλώσεις στο αλπικό πεδίο. Επιπλέον 25 € για ασφάλιση έναντι ατυχήματος και επιπλέον 5 € τέλος συμμετοχής για την ΕΟΟΑ. Για την πραγματοποίηση της σχολής θα πρέπει να υπάρξουν 8 συμμετοχές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον ΕΟΣ Αχαρνών, τηλ. 210 24 61 528 και στο:  karalisdimitris@teemail.gr

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι εκδηλώσεις μπορεί να τροποποιηθούν αν οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες ή αν συντρέχουν αντικειμενικοί κίνδυνοι.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Θα υπάρξει μικρό λεωφορείο 8 θέσεων για τις μετακινήσεις της σχολής. Τα έξοδα μετακίνησης, σίτισης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διαμονή θα γίνει σε ορειβατικά καταφύγια ή σε ορεινούς ξενώνες. Κατά τη διαμονή καλύπτεται και σημαντικό μέρος της θεωρητικής ύλης.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ

Υπεύθυνος Σχολής, Δ. Κάραλης, Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ (www.hmga.gr). Στην εκδήλωση του Ολύμπου συνεργάζεται και ο Ευάγγελος Παρούσης, Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ (www.hmga.gr).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ

 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ΕΟΣ Αχαρνών, 19.00-23.00

Ενημέρωση για το πρόγραμμα της Σχολής και τις εξετάσεις εισαγωγής. Αναλυτική προβολή με θέμα: «Εξοπλισμός και Ένδυση στο Ορειβατικό σκι».

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, ΕΟΣ Αχαρνών, 20.00-21.00

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής. Απαιτούνται: (α) πρωτότυπη ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου ή γενικού ιατρού, ιδιώτη ή δημοσίου, που να βεβαιώνει την ικανότητα άθλησης, (β) μία έγχρωμη φωτογραφία τύπου ταυτότητας, (γ) υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής που θα διατίθεται επί τόπου και (δ) καταβολή ασφαλίστρων έναντι ατυχήματος.

Σάββατο – Κυριακή, 21-22 Μαρτίου 2020, Μαίναλο (1981 m)

Εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή. Εισαγωγή στη χρήση του εξοπλισμού. Εκτίμηση συνθηκών για κατάβαση off piste. Διαμονή σε ορειβατικό καταφύγιο.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, Συνάντηση στον ΕΟΣ Αχαρνών, 20.00-21.00

Σάββατο – Κυριακή, 4-5 Απριλίου 2020, Χελμός (2355 m)

Τεχνικές ορειβασίας και ορειβατικού σκι. «Triplex» βορεινών καταβάσεων off piste από τις κορυφές του Χελμού. Διαμονή σε ορειβατικό καταφύγιο.

Μεγ. Τετάρτη – Μεγ. Πέμπτη, 15-16 Απριλίου 2020, Ζήρεια (2374 m)

Τεχνικές ορειβασίας και ορειβατικού σκι. Κατάβαση off piste από την κορυφή της Ζήρειας. Διαμονή σε ορειβατικό καταφύγιο ή σε αθλητικό κέντρο.

Τρίτη Πάσχα – Τετάρτη Πάσχα, 21-22 Απριλίου 2020, Όλυμπος (2918 m)

Τεχνικές ορειβασίας και ορειβατικού σκι. Κατάβαση off piste από το Σκολειό (2911 m) του Ολύμπου. Διαμονή σε ορεινό ξενώνα.

Σάββατο – Κυριακή, 25-26 Απριλίου 2020, Παρνασσός (2455 m)

Τεχνικές ορειβασίας και ορειβατικού σκι. Καταβάσεις off-piste από τις κορυφές του Παρνασσού (Λιάκουρα – Γεροντόβραχος). Διαμονή σε ορειβατικό καταφύγιο.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, Αθήνα, 20.00-22.00

Θεωρία και πρακτική στη συντήρηση του εξοπλισμού από συνεργαζόμενο συνεργείο.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, Γραπτό διαγώνισμα – Λήξη σχολής, 20.00-21.00.