Search
Close this search box.

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Σχολή Χιονοδρομίας Ε.Ο.Σ Αχαρνών

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών καλλιεργεί το άθλημα της Χιονοδρομίας από το 1978. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά και έχει μεταδώσει αθλητικές εμπειρίες σε πολλά από αυτά. Η εκπαιδευτική ομάδα του συλλόγου βρίσκεται υπό την Διεύθυνση του Κου Παπανδρέου Θάνου και πλαισιώνεται από Προπονητές – Γυμναστές με ειδικότητα στο άθλημα της Χιονοδρομίας και πιστοποίηση ISIA ( διεθνή ομοσπονδία ski ). Η όλη διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται με αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνικών (Αυστριακή Σχολή) με παιδαγωγικό τρόπο και την αξιοποίηση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Το αγωνιστικό τμήμα βρίσκεται υπό την διεύθυνση του Κου Ζιντζόβα Κώστα, πρώην προπονητή Εθνικής ομάδας και καθηγητή στα ΤΕΦΑΑ. Μέσω της χιονοδρομίας το παιδί εξασκεί κινητικές και νοητικές δεξιότητες, όπως: ισορροπία, αντίληψη στο χώρο – χρόνο, αντανακλαστικά, ρυθμό, νεβρο-μυική συναρμογή και κινητική προσαρμογή σε διαφορετικά ερεθίσματα. Επίσης μέσω του σκι το παιδί έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας του βουνού.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΙ:

O Ε.Ο.Σ Αχαρνών διοργανώνει, μαθήματα ski στον Παρνασσό, για παιδιά από 5 ετών (νηπιαγωγείου) και άνω, όπως και για αρχάριους ενήλικες.

Στόχος και φιλοσοφία μας είναι η ασφαλής μύηση των νέων χιονοδρόμων στον μαγικό κόσμο του σκι, η εξέλιξη του επιπέδου (Level 1,2,3,4,5) χρόνο με το χρόνο και η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, με δεσμευτική επιλογή της ημέρας για όλη την διάρκεια της σχολής. Η εκμάθηση ανάλογα με την ηλικία αλλά και το επίπεδο γνώσης του παιδιού δομείται σε 5 διδακτικά επίπεδα ( Levels ).

L1 Σκιουράκια:
Εξοικείωση με τον εξοπλισμό, κίνηση στον χώρο (πλάγια βήματα, ψαροκόκαλο), γλίστρημα στην κατηφόρα, έλεγχος ταχύτητας με φρένο V, στροφές V, πορεία στην τραβέρσα, χρήση αναβατήρα.
L2 Αλεπουδίτσες:
Μέτριο επίπεδο, Ασκήσεις ισορροπίας, Skating με τα ski, πορεία στην τραβέρσα με Παράλληλα σκι, derapage πλάγιa ολήσθηση, στροφές με παράλληλα πέδιλα, άνω stem, στροφή και σκι στοπ.
L3 Αρκούδες:
Καλό επίπεδο, γώνιασμα, στροφή προς την ανηφόρα, ρυθμικές στροφές σε μεσαία και μικρή ακτίνα, Carve με μεγάλη και μεσαία ακτίνα, εισαγωγική εμπειρία στις πόρτες.
L4 – L5 Αετοί:
Προχωρημένο επίπεδο – Αγωνιστικό, carving σε όλες τις κλίσεις και πίστες, προπόνηση στις πόρτες γιγαντιαία και τεχνική κατάβαση – free style skiing – off piste skiing.

Ακαδημία Χιονοδρομίας (Ski Academy),
7 μαθημάτων:

Τα μαθήματα γίνονται μέσω ημερήσιων αναβάσεων στον Παρνασσό, Σάββατα ή Κυριακές και η επιλογή της ημέρας είναι δεσμευτική ως προς την παρακολούθηση των μαθημάτων. Η μετάβαση γίνεται από την Αθήνα με λεωφορείο ή με το ΙΧ σας. (Η συμμετοχή με το Λεωφορείο είναι δεσμευτική και προκαταβάλλεται το κόστος συμμετοχής μαθητού και γονέα).

Ο Σύλλογος παρέχει:

α) το μάθημα διάρκειας 4ων ωρών από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο Σκι και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι ομάδες εκμάθησης αποτελούνται από 6 έως 8 άτομα και είναι ομοιογενείς σε σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο γνώσης του αθλήματος.

Για τα αρχάρια παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (νήπια) οι ομάδες διδασκαλίας είναι μέχρι 6 άτομα και συνοδεύονται από βοηθό δασκάλου.

β) τοv εξοπλισμό: σκι – μπότες – μπατόν – κράνος, (μπουφάν – σαλοπέτα, δύνονται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού).

Όλα τα υλικά παραδίδονται στους συμμετέχοντες την ημέρα της εγγραφής στο αθλητικό κέντρο του Συλλόγου.

Για τους συμμετέχοντες με το λεωφορείο τα πέδιλα του σκι διανέμονται την ημέρα του μαθήματος.

γ) την συνοδεία για παιδιά από 8 ετών (Τρίτης Δημοτικού) και άνω
δ) την μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία και έμπειρους οδηγούς,
και μεριμνά:
α) για την έκδοση κάρτας, lifts – αναβατήρες και
β) για το γεύμα κατά την επιστροφή από το Χιονοδρομικό κέντρο.

Photo gallery

Επίσης μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από παλιότερες αναβάσεις στο GALLERY:
ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές, Τηλ. 210 2461528 , 210 2404100 FAX 210 2469777

Πρωτόκολλο Covid-19

Λόγω των ειδικών συνθηκών Covid-19, θα τηρηθούν οι εξής Ρυθμίσεις:

Η συμμετοχή στο λεωφορείο θα είναι βάση της ποσόστωσης που έχει τεθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, δηλαδή στο 60% της πληρότητας των θέσεων.

Κατά την είσοδο στο λεωφορείο θα γίνεται θερμομέτρηση. Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις ίδιες θέσεις καθ όλη την διάρκεια των αναβάσεων.

Στους εσωτερικούς χώρους, (Λεωφορείο, καμπίνες, σαλέ, τουαλέτες) θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Για τα ασυνόδευτα παιδιά, θα υπάρχει συνοδός που θα ελέγχει και θα βοηθάει κατά την μετάβαση στις Τουαλέτες. Το διάλλειμα θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Όροι προγράμματος:

Για τους συμμετέχοντες με το λεωφορείο το μάθημα είναι διάρκειας τουλάχιστον 4ων ωρών και διαρκεί από τις 09:45πμ – 12:00μμ και από τις 12:30 – 14:30μμ και για τους συμμετέχοντες με Ι.Χ το ραντεβού συνάντησης θα προκαθορίζεται σε συνεννόηση με τον Δάσκαλο και το μάθημα θα αρχίζει στις 9:30πμ.

Αναβάσεις που θα αναβληθούν, μετά από δική μας ειδοποίηση, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, θα αντικατασταθούν σε επόμενη ημερομηνία.

Ο γονέας πρέπει να γνωρίζει ότι, εάν κατά την διάρκεια του προγράμματος το παιδί του χάσει μάθημα, λόγω ασθένειας ή μη έγκαιρης πρωινής έγερσης ή άλλης αθλητικής υποχρέωσης, δεν φέρουμε ευθύνη αντικατάστασης αυτού, μπορεί όμως να κάνει τα συμπληρωματικά μάθηματα μετά το πέρας όλων των αναβάσεων της Ακαδημίας.

Σε περίπτωση διακοπής και αποχώρησης από το πρόγραμμα, δεν επιστρέφεται το κόστος των μαθημάτων, εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Ο γονέας πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για την καλή υγεία του παιδιού του, επίσης, ότι παρόλα τα μέτρα πρόληψης, γνωρίζει τις πιθανότητες έκθεσης στον Covid-19, όπως και να βεβαιώσει ότι το παιδί του είναι ασφαλισμένο σε κύριο ή και ιδιωτικό φορέα ασφάλισης, ενημερώνουμε επίσης ότι τα παιδιά καθ όλη την διάρκεια της Ακαδημίας καλύπτονται από ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Ο ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ως διοργανωτής Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να παρέχει άρτιο και ασφαλή εξοπλισμό και έμπειρους Προπονητές με Ειδικότητα στη Χιονοδρομία, που τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Παρά την τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας, την χρήση του αρτιότερου εξοπλισμού και την επιλογή των ασφαλέστερων διαδρομών, οι δραστηριότητες στην φύση εμπεριέχουν κίνδυνο ατυχήματος και η συμμετοχή σε αυτές προϋποθέτουν την επίγνωση και αποδοχή των πιθανοτήτων αυτών.

Ο γονέας επίσης αποδέχεται την τυχών φωτογράφιση ή βίντεο κάλυψη της δραστηριότητας για ενημερωτικούς λόγους.

Η επιστροφή του εξοπλισμού γίνεται μέχρι τα τέλη Μαΐου, ο οποίος πρέπει να επιστρέφεται σε καλή κατάσταση.

Οι εγγραφές αρχίζουν το Σάββατο 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 (και κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί 10πμ – 18μμ) στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Λεωφόρος Φιλαδελφείας 126 και λήγουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής, 130 εκπαιδευόμενοι ανά ημέρα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.
Υπεύθυνος τμήματος Χιονοδρομίας:
Κος Θάνος Παπανδρέου – 6937337223 – thanoseosa3@gmail.com
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Κα Κατερίνα Αλεξίου – 6945902445 – alexioukaterina@hotmail.com

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.