Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Σχολή ορειβατικού Σκι Ε.Ο.Σ Αχαρνών

ΓΕΝΙΚΑ

Το ορειβατικό σκι απευθύνεται τόσο σε χιονοδρόμους όσο και σε ορειβάτες. Με την τεχνική του ορειβατικού σκι, ο χιονοδρόμος έχει τη δυνατότητα να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου (ski touring), ενώ ο ορειβάτης έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί πολύ πιο μακριά από αυτό, προσεγγίζοντας με μεγάλη ταχύτητα και ασφάλεια τις απόμακρες κορφές των βουνών (ski mountaineering).

Σκοπός της σχολής ορειβατικού σκι αρχαρίων είναι οι συμμετέχοντες μετά την περάτωσή της, να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα πεδία με και χωρίς ορειβατικά σκι, όπου δεν απαιτούνται αναρριχητικές τεχνικές. Σημειώνεται ότι στη σχολή ορειβατικού σκι αρχαρίων καλύπτεται και όλη η ύλη της σχολής ορειβασίας αρχαρίων, ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες, εφ’ όσον το επιθυμούν να συνεχίσουν στο μέλλον στη σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου.

Σκοπός της σχολής ορειβατικού σκι μέσου επιπέδου είναι οι συμμετέχοντες μετά την περάτωσή της, να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα πεδία με και χωρίς ορειβατικά σκι, όπου απαιτείται και χρήση βασικών αναρριχητικών τεχνικών.

Οι σχολές είναι πλήρως εναρμονισμένες με τον εκπαιδευτικό κανονισμό (eooa.gr) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και απευθύνονται σε άτομα που α) γνωρίζουν σκι κατάβασης, β) έχουν άριστη φυσική κατάσταση και γ) είναι μέλη ορειβατικού Συλλόγου της ΕΟΟΑ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για τη συμμετοχή τους στη σχολή ορειβατικού σκι αρχαρίων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν ή να ενοικιάσουν: (α) πλήρες σετ ορειβατικού σκι, (β) φτυάρι-ράβδο-πομποποδέκτη αναζήτησης θύματος χιονοστιβάδας, (γ) ρουχισμό και σακίδιο ορειβασίας, (δ) κράνος χιονοδρομίας και (ε) λοιπό ορειβατικό εξοπλισμό όπως πυξίδα, φαρμακείο, φακό, κλπ. Ο ΕΟΣ Αχαρνών διαθέτει στους συμμετέχοντες: (α) πιολέ – κραμπόν, (β) καραμπίνερ και σχοινιά, (γ) διδακτικό εγχειρίδιο.

Αντιθέτως, για τη συμμετοχή στη σχολή ορειβατικού σκι μέσου επιπέδου όπου πραγματοποιούνται και αναρριχήσεις χιονιού – πάγου – μικτού πεδίου με τα σκι στο σακίδιο, απαιτείται επιπρόσθετα η προμήθεια αναρριχητικού εξοπλισμού, όπως σχοινιά, καραμπίνερ, ιμάντες, καρφιά, καρύδια, φρεντς, σετ πιολέ-κραμπόν κλπ.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διαμονή κατά τη διάρκεια των σχολών γίνεται κατά κύριο λόγο σε ορειβατικά καταφύγια. Κατά τη διαμονή όσο και κατά τις μετακινήσεις καλύπτεται και σημαντικό μέρος της θεωρητικής ύλης.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Προκειμένου να υπάρχει αυτονομία και να αποφεύγονται οι άσκοπες καθυστερήσεις, οι μετακινήσεις γίνονται με μικρό λεωφορείο 8 θέσεων.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι εκδηλώσεις των σχολών μπορούν να τροποποιηθούν αν οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες ή αν συντρέχουν αντικειμενικοί κίνδυνοι.

Photo gallery

Επίσης μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από παλιότερες αναβάσεις στο GALLERY:
ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές, Τηλ. 210 2461528 , 210 2404100 FAX 210 2469777

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.