ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Το σκάκι είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας και φαντασίας. Είναι ένα παιχνίδι που αναπτύσσει τη λογική και την κρίση, δυναμώνει τη μνήμη και την ικανότητα να λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις. Τα παιδιά παίζοντας και δίχως να καταβάλλουν καμία συνειδητή προσπάθεια, αναπτύσσουν τις παραπάνω αρετές, γεγονός που κάνει το σκάκι ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο.

Το σκάκι βοηθάει τα παιδιά να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο και να βελτιώσουν τους βαθμούς τους. Μελέτες υποστηρίζουν ότι αναπτύσσει τις ικανότητες στα μαθηματικά, τη γεωμετρία, και συμβάλλει στη γλωσσική ευχέρεια.

Με το σκάκι αναπτύσσεται:
– Αναλυτική και συνθετική ικανότητα
– Πνευματική συγκέντρωση και απόδοση έργου
– Εξοικείωση με μεθοδικούς τρόπους σκέψης
– Αναγκαιότητα προετοιμασίας & σκληρής προσπάθειας για την επιτυχία
– Συνειδητοποίηση της σημασίας και της αναγκαιότητας του σχεδιασμού

Με το σκάκι τα παιδιά μπορούν να προγραμματίζουν και να προβλέπουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Επομένως, γίνονται υπεύθυνα, ανεξάρτητα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποκτούν υπομονή και επιμονή.
Πάνω από όλα, το Σκάκι είναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και μάλιστα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, καθώς και ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιούν τα παιδιά μας τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ως άθλημα εγκεκριμένο από τη Γ.Γ. Αθλητισμού οι πρωταθλητές του σκακιού απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που ισχύουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την εποπτεία προπονητού αναγνωρισμένου από την παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία (FIDE) και διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο.

Προπονήσεις:
Τρίτη 17:30 – 19:00
Τετάρτη 17:30 – 19:00 & 19:00 – 20:30
Σάββατο 11:30 – 13:00 & 13:00 – 14:30

Φέτος λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους:

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ τηλ. 6947445702 και στα τηλέφωνα του Συλλόγου.