Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου επιπέδου

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου επιπέδου

Η σχολή διεξάγεται την άνοιξη και το φθινόπωρο εφόσον εκδηλώσει ενδιαφέρον ικανοποιητικός  αριθμός συμμετεχόντων.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η απόκτηση γνώσεων και εμπειριών για αναρρίχηση διαδρομών πολλών σχοινιών σε διαδρομές βράχου, σε οργανωμένο πεδίο αναρρίχησης κάτω από τη ζώνη του χιονιού με χρήση μόνιμων και προσωρινών ασφαλειών.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη Σχολή έχουν όσοι σκαρφαλώνουν επικεφαλής σε ασφαλισμένο πεδίο βράχου τεχνική δυσκολία V+ (UIAA). Επιθυμητό επίπεδο τεχνικής δυσκολίας VI+ (UIAA).
Επιπλέον, για τη συμμετοχή στη Σχολή είναι απαραίτητο το δίπλωμα Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων της ΕΟΟΑ και κατάλογος 20 διαδρομών βράχου δυσκολίας V+ UIAA που έχουν σκαρφαλωθεί ελεύθερα με σχετική άνεση.
Στη Σχολή οι Εκπαιδευτές περιορίζουν το guiding στο ελάχιστο, προκειμένου οι συμμετέχοντες να σκαρφαλώνουν επικεφαλής σε διαδρομές της ικανότητάς τους.
Η Σχολή θα πραγματοποιηθεί με 3 ή με 6 άτομα.
Ο ΕΟΣ Αχαρνών θα παρέχει όλο τον τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται (καρύδια, καρφιά, σφυριά, έκκεντρα, εξολκείς κλπ) πέραν αυτού που είναι απαραίτητος σε μια Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων.
Η Σχολή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και παρέχει τη σχετική πιστοποίηση.

Στη σχολή διδάσκουν επίσης οι Άρης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Τσουκλείδης, Θωμάς Μιχαηλίδης, Δημήτρης Τιτόπουλος, αναλόγως του αριθμού των συμμετοχών και της τρέχουσας διαθεσιμότητας των εκπαιδευτών. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι Διπλωματούχοι Εκπαιδευτές Αναρρίχησης Βράχου ή Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (βλέπε tab «Εκπαιδευτές»).

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΕΟΣ Αχαρνών 19.00-22.00: (προκαταρτική συνάντηση 10 μέρες πριν την 1η εξόρμηση της σχολής).

Υποβολή των Αιτήσεων στη Σχολή.
Ενημέρωση και δανεισμός εξοπλισμού σχολής.
Επεξήγηση στόχων και ανάλυση προγράμματος ΕΟΣ Αχαρνών.

1ο ΣΚ, Αττική – ΠΕΤΡΑ ΛΙΑΓΚΟΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ και ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Σάββατο: Εξετάσεις εισαγωγής, ικανότητα και χειρισμοί. Δεοντολογία και ηθική στην αναρρίχηση, διακήρυξη του Τιρόλου. Αναρρίχηση επικεφαλής σε διαδρομές με μόνιμες ασφάλειες, κατασκευή ρελέ σε μόνιμες ασφάλειες, ισοστάθμιση, ανάλυση δυνάμεων κατά την πτώση, συντελεστής πτώσης, χειρισμοί στο ρελέ και ανάκληση σχοινιών, οπισθοχώρηση, προσπέλαση τεχνητών εμποδίων, ραπέλ. Ανάρτηση του εξοπλισμού επάνω μας, αναγνώριση διαδρομής και εκτέλεση αυτής.

Κυριακή: Παρουσίαση μη μόνιμων και φορητών ασφαλειών, ανάρτηση του πλήρους εξοπλισμού παραδοσιακής αναρρίχησης επάνω μας. Εισαγωγή στην τοποθέτηση προσωρινών ασφαλειών και εισαγωγή στην τοποθέτηση καρφιών. Κατασκευή ρελέσε φορητές ασφάλειες, εγκατάλειψη από φορητές ασφάλειες, τεχνικές διπλού σχοινιού, ασφάλιση των δεύτερων, ασφαλιστήρια, ανάγνωση οδηγών παραδοσιακών διαδρομών, κατασκευή σκίτσου, αναρρίχηση με μεικτή ασφάλιση επικεφαλής, προσχεδιασμένες πτώσεις σε φορητές ασφάλειες.

2ο ΣΚ, ΜΕΤΕΩΡΑ:

Παρασκευή: Άφιξη και αναρρίχηση στο Μουζάκι, αναρρίχηση επικεφαλής με μεικτή ασφάλιση, απλό πολύσπαστο, σενάρια απεγκλωβισμού και απλά σενάρια διάσωσης σχοινοσυντρόφου. Αναρρίχηση τραβέρσας με σχοινί και τεχνικές διέλευσης δεύτερου σε αυτήν.

Σάββατο: Εκτέλεση διαδρομής σε μετεωρικό πύργο, απόγευμα θεωρία περί εξέλιξης υλικών και αρχές μετεωρολογίας, διατροφής και προπόνησης.

Κυριακή: Εκτέλεση διαδρομής σε μετεωρικό πύργο, εισαγωγή στην αναρρίχηση σχισμών και καμινάδας πρακτικά.

3ο ΣΚ BΑΡΑΣΟΒΑ:

Σάββατο: Αναρρίχηση διαδρομών πολλαπλών σχοίνινων, περιοχή Σπασμένα η περιοχή Πύργου. Απόγευμα θεωρία αυτοδιάσωσης σχοινοσυντροφιάς, σύνθετοι χειρισμοί στην ορθοπλαγιά, τακτικές υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην ορθοπλαγιά.

Κυριακή: Αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών, περιοχή Πινόκιο-Βοσκοπούλας

4ο ΣΚ, BΑΡΑΣΟΒΑ:

Σάββατο: Αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών Περιοχή Δρόμος Λουλουδιών – Μνημονίου. Απόγευμα διάνοιξη διαδρομών, τοποθέτηση βυσμάτων πρακτικά, δεοντολογία ανανέωσης διαδρομών.

Κυριακή: αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών και λήξη πρακτικού μέρους Σχολής.

ΕΟΣ Αχαρνών 19.00-22.00: (Εντός της εβδομάδας μετά το πέρας της τελευταίας εξόρμησης της σχολής).

Γραπτή εξέταση διαγώνισμα, ερωτήσεις κρίσης και πολλαπλών επιλογών σε συνδυασμό.
Λήξη Σχολής.

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί κατά την κρίση των Εκπαιδευτών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.

TopBack to Top

©2021 eosacharnon.gr is made with by

Εγγραφή μέλους στον
Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους ( ταχυδρ/κά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).
2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.
3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ στην ALPHA BANK λογ/μός GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ λογ/σμός GR8501710370006037040031122 για την ετήσια συνδρομή. Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.
4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι πιο κάτω επιλεγμένες εργασίες εκπονήθηκαν στα πλαίσια των Ομοσπονδιακών Σχολών που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος:

1. Γιάννης Αποστόλου:

Ο παγετώνας στην Ορειβασία (PDF 42MB)

5. Τσεμπελίκος Χρήστος:

GPS – Glopal Position System (1.51MB)