Search
Close this search box.
Loading Events

El Camino (Muxia – Santiago de Compostela)

Ξεκινάμε από το «τέλος του κόσμου» για να καταλήξουμε στον επιβλητικό ναό του Αγίου Ιακώβου στο Santiago de Compostela της Ισπανίας. Η βασική αυτή προέκταση της κλασικής πορείας των προσκυνητών αποτελεί την πρόκληση για τους πεζοπόρους, καθώς το σημείο «μηδέν» είναι ο φάρος Fisterra δίπλα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και μετά από 120 χιλιόμετρα πορείας καταλήγει στο Santiago de Compostela.
Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή είναι η απλή «συνέχεια» από το μονοπάτι των προσκυνητών του Santiago de Compostela σε μια υπέρβαση δυνάμεων και ψυχής, μέχρι το όριο που οι πιστοί φωνάζουν “Ultreia” (προχώρα ακόμα πιο μακριά) και «Et suseia» (και πιο ψηλά) για να
συνεχίσουν μέχρι την Costa da Morte, το τελευταίο φυλάκιο στον γνωστό κόσμο, από όπου οι ψυχές ανέβαιναν στον ουρανό βάσει των προ Ρωμαϊκών θρησκειών.
Διάσχιση 7 ημερών, 120 χιλιόμετρα συνολικής πορείας μέχρι το Santiago de Compostela, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παραδοσιακή αυτή Μεσαιωνική πόλη, ανάμεσα στους πεζοπόρους-προσκυνητές από όλον τον κόσμο.
Η εξόρμηση είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να την ακολουθήσει και κάποιος αρχάριος, χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και με τη δυνατότητα για ενδιάμεσο rest κατ’ επιλογή του καθενός (χωρίς όμως να χάσει τη συνέχεια της διαδρομής).

Για αναλυτικό Πρόγραμμα πατήστε εδω: Compostela_(πρόγραμμα)

Αρχηγός: Γιώργος Σπυράκης

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.