Search
Close this search box.
Loading Events

82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας έλαβε την ανάληψη και διοργάνωση της 82ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης (2024) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, για τρίτη φορά στημακρόχρονη ιστορία του. Η φετινή γιορτή, θα είναι μια γιορτή των βουνών, μια γιορτή του φυσικού περιβάλλοντος. Έννοιες όπως ορειβασία και φυσιολατρία είναι ταυτόσημες, καθώς ο ορειβάτης δε μπορεί να είναι κατακτητής των ορέων παρά λάτρης αυτών. Για εμάς η προστασία των Ελληνικών βουνών απέναντι στην αλόγιστη και βίαιη βιομηχανοποίηση, αποτελεί υποχρέωση κάθε ορειβάτη – ορειλάτρη.
Εδώ στην Εύβοια των 701 ανεμογεννητριών σε λειτουργία και των καμένων εκτάσεων της πρώτης μέγα-πυρκαγιάς της Ελλάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί (σ)το αισθητικό φυσικό περιβάλλον της Στενής Δίρφυος. Ένα οικοσύστημα -το τελευταίο της Εύβοιας- που απειλείται άμεσα με μόνιμες αλλοιώσεις βιομηχανικής κλίμακας, τόσο στο δασικό όσο και στο αλπικό πεδίο. Κλείνοντας, ευχόμαστε ολόψυχα να έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε και τέταρτη Π.Ο.Σ. στη Δίρφη.

Ακολουθεί το γενικό πλάνο και οι γενικές πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της 82ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης που θα λάβει χώρα στην Εύβοια στις 19-20-21 Ιουλίου 2024, σε 1.110m υψόμετρο, στο φιλόξενο ορειβατικό καταφύγιο Δίρφυος «Μιχάλης Νικολάου»:

Πρόγραμμα 82ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης :

1. Παρασκευή 19 Ιουλίου
● 17:00 – Άνοιγμα καταφυγιου Δίρφυος και άνοιγμα Γραμματείας Π.Ο.Σ.,
προσέλευση και δήλωση ορειβατών, τακτοποίηση σε αντίσκηνα
● 20:00 – Προσφορά δείπνου, ορειβατικά δρώμενα
● 23:00 – Σιωπητήριο

2. Σάββατο 20 Ιουλίου
● 07:30 – Εγερτήριο, άνοιγμα Γραμματείας Π.Ο.Σ., προσέλευση και δήλωση
ορειβατών, τακτοποίηση σε αντίσκηνα
● 08:00 – Προσφορά πρωινού γεύματος
● 09:00 – Έναρξη ορειβατικών και παιδικών δραστηριοτήτων
● 15:00 – Λήξη ορειβατικών και παιδικών δραστηριοτήτων
● 16:30 – Προσφορά μεσημεριανού φαγητού, ξεκούραση
● 17:00 – Επίσημη έναρξη Π.Ο.Σ.
● 19:00 – Προσφορά δείπνου και ορειβατικά δρώμενα
● 21:00 – Μουσικές & χορευτικές εκδηλώσεις
● 23:00 – Σιωπητήριο

3. Κυριακη 21 Ιουλίου
● 06:30 – Εγερτήριο & άνοιγμα Γραμματείας Π.Ο.Σ.
● 07:00 – Προσφορά πρωινού γεύματος
● 08:00 – Έναρξη ορειβατικών και παιδικών δραστηριοτήτων
● 15:00 – Άφιξη όλων των ομάδων στο χωριό Στρόπωνες, λήξη Π.Ο.Σ., μουσικές & χορευτικές εκδηλώσεις

 

Πληροφορίες 82ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης :
● Τα πούλμαν και τα Ι.Χ. θα παρκάρουν σε προκαθορισμένο χώρο στη Ράχη Σύκα, παραπλεύρως της Ε.Ο. Αρτάκης – Κύμης. Η μετάβαση των συμμετεχόντων από και προς το καταφύγιο θα γίνεται με τα πόδια μέσω της διαδρομής «Φιλοκλής Δράκος» μήκους 1,6km.
● Οι χώροι κατασκήνωσης θα βρίσκονται παραπλεύρως του καταφυγίου Δίρφυος.
● Το νερό (πόσιμο και για λόγους υγιεινής) αποτελεί μέριμνα του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και των εθελοντών του.
● Η διατροφή των συμμετεχόντων από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και την Κυριακή το πρωί θα αποτελούν μέριμνα του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και των εθελοντών του.
● ‘Ολοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να μεριμνήσουν για τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού και νερού και για την προσωπική τους υγιεινή.
● Όσα σωματεία επιθυμούν την παράταση της διαμονής τους στο καταφύγιο, ώστε να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δίρφυος, οφείλουν να επικοινωνήσουν σχετικά με τον ΕΟΣ Χαλκίδας το αργότερο έως τις 31 Ιουνίου 2024.
● Οι συμμετοχές των σωματείων – μελών της Ε.Ο.Ο.Α. οφείλουν να δηλωθούν στον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας το αργότερο στις 12 Ιουλίου 2024 μέσω e-mail.
● Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν προσερχόμενοι να δηλώσουν την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην Γραμματεία της Π.Ο.Σ..
● Για τις ανάγκες προγραμματισμού της διαμονής σας στην Δίρφη, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας τον «Χάρτη Ευβοϊκών Μονοπατιών», «Χάρτη Ευβοϊκών κορυφών», «Χάρτη Ευβοϊκών Πεδίων Αναρρίχησης» και «Καταφύγιο Δίρφυος Μιχάλης Νικολάου».
● Θα ακολουθήσουν νεότερες και αναλυτικότερες ενημερώσεις σχετικά με την Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στην Δίρφη Ευβοίας, μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και των Social Media του συλλόγου.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας

Αναστάσιος Μπαλτας

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.