EnglishGreek
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στην Ελάτη Τρικάλων – Κόζιακας

24 Δεκεμβρίου @ 08:00 - 27 Δεκεμβρίου @ 20:00

24 -25 -26 -27 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12/22

Αναχώρηση 8.00 Ομόνοια -8.30 Αχαρνές Δημαρχείο

Αναχώρηση για Τρίκαλα την όμορφη Θεσσαλική πόλη που διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός. Δέκα γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες του, και με τα ψιλά πλατάνια δημιουργείται μια θαυμάσια εικόνα της πόλης που σου μεταδίδει ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση, επίσκεψη στο κάστρο της πόλης – επίσκεψη στο ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ Αναχώρηση ενωρίς το απόγευμα για την Ελάτη Τρικάλων, όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις. Τακτοποίηση στα δωμάτια, και για όσους θέλουν ρεβεγιόν σε τοπική ταβέρνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/12/22

Αναχώρηση από Ελάτη για την Λίμνη Πλαστήρα. Πορεία από την τοποθεσία Τσαρδάκι προς την κορυφή Κουκουργιάκος (1010μ). Από την κορυφή η θέα προς την λίμνη, τα χωριά της, και οι κορυφές των Αγράφων είναι θαυμάσια. Ω.Π.1.30.Επιστριφή στο Τσαρδάκι, από όπου με το λεωφορείο θα οδηγηθούμε στο Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα για ξενάγηση. Φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Ελεύθερο απόγευμα .

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12/22

α) Ορειβατική Ομάδα. Ανάβαση από Ελάτη μέσω μονοπατιών για το καταφύγιο ΕΟΣ Τρικάλων, και στη συνέχεια στη κορυφή του Κόζιακα (1900μ). Ω. Π 6-7. Επιστροφή από τα ίδια.

Β)Πεζοπορική Ομάδα. Πορεία στους καταρράκτες της Παλαιοκαριάς μέσω της κρεμαστής γέφυρας και του παραδοσιακού πέτρινου τοξωτού γεφυριού που κτίστηκε το 1516 για την επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής. Κατάληξη στο χωριό Πόρτο Παναγιά για Περιήγηση και φαγητό. Επιστροφή στην Ελάτη Ω.Π.2-3

ΤΡΙΤΗ 27/12/2022

Αναχώρηση για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ. Για όσους το επιθυμούν θα γίνει πορεία στο μονοπάτι των Μετεώρων Ώρες Πορείας 2.30. Για όσους δεν ακολουθήσουν θα γίνει επίσκεψη με το λεωφορείο σε κάποια μονή. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα .

Αρχηγοί: Παύλος Παύλου, Ηλίας Νικολάντος

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24 Δεκεμβρίου @ 08:00
Τέλος:
27 Δεκεμβρίου @ 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
0
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.