Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ταύγετος (2405μ.) Ε4: Δάσος Βασιλικής – Προφήτης Ηλίας

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 28,29,30 Ιουνίου

Παρασκευή 28/6: το απόγευμα ξεκινάμε από την Αθήνα με προορισμό την πηγή Μαγγανιάρη, που είναι και η αρχή του μονοπατιού για το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ω.Π: 1,5, Β.Δ.: Α, Υ.Δ.: +600μ, ΑΠ: 4 χλμ.

Σάββατο 29/6: παίρνουμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, και κατευθυνόμαστε προς το δάσος της Βασιλικής με πρώτο προορισμό το καταφύγιο ΤΟΥ ΕΟΣ Καλαμάτας. Από εκεί αρχίζει η ανηφορική πορεία μας και αφού περάσουμε την κορυφογραμμή Σπανακάκι που προσφέρει απίστευτη θέα της Μεσσηνίας και Λακωνίας, συνεχίζουμε με κάποια ελαφρά αναρριχητικά περάσματα και προσεγγίζουμε την κορυφή του Ταϋγέτου όπου θα διανυκτερεύσουμε με bivouac εξοπλισμό.

Ω.Π: 10, Β.Δ.: Β+, Υ.Δ.: +1.400μ, ΑΠ: 13 χλμ.

Κυριακή 30/6: με το χάραμα, βλέπουμε εάν μας το επιτρέψει ο καιρός, το φαινόμενο της πυραμίδας, και παίρνουμε το κλασικό μονοπάτι για την επιστροφή στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης.

Ω.Π: 4, Β.Δ.: Α+, Υ.Δ.: -1.200μ, ΑΠ: 8 χλμ.

Απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση από τους συμμετέχοντες με άνεση σε εκτεθειμένα σημεία και ικανότητα αυτόνομης διαβίωσης σε ορεινό πεδίο. Συμμετοχή μετά από έγκριση των αρχηγών ανεξάρτητα την λίστα συμμετεχόντων.

Αρχηγοί : Δελλόπουλος Θ. – Μουντανέας Γ.

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.