Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πεζοπορώντας στη γραφική Τήνο

12 Μαΐου @ 08:00 - 14 Μαΐου @ 21:00

Ένα αξέχαστο 3ΗΜΕΡΟ στην μαγευτική Τήνο για να περπατήσουμε, κολυμπήσουμε και να αφήσουμε πίσω μας όλες τις σκοτούρες από την καθημερινότητα. Αναχώρηση Παρασκευή, επιστροφή Κυριακή.
Η Τήνος μέσα από ένα πεζοπορικό δίκτυο που ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, αποτελεί ένα αυθεντικό και ανεξερεύνητο νησί των Κυκλάδων, που παραμένει φιλόξενο και εντυπωσιακό όλες τις εποχές του χρόνου!
Αναχώρηση Παρασκευή 15:30 από Ομόνοια, 16:00 από Δημαρχείο Αχαρνών, 17:00 από Ραφήνα
Αναχώρηση 17:30 για Τήνο
Άφιξη 21:30 στη Τήνο
Αφού τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο, μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη της Νάξου επιβάλλεται
Το Σάββατο αφού πάρουμε το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε  8:30πμ για την πεζοπορία μας στο Δρόμο του Νερού & του Κάστρου
Η διαδρομή αυτή, διάρκειας περίπου 5 ωρών και 10 χλμ που ενώνει τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής των Κάτω Μερών, και δη, τα καλοδιατηρημένα καθολικά χωριά της Τήνου. Ξεκινάει από το χωριό Βωλάξ, διάσημο για τους καλαθοπλέκτες του αλλά και για την τοποθεσία του, καθώς είναι το μοναδικό χωριό της Τήνου που είναι εξ’ ολοκλήρου χτισμένο μέσα στους γρανιτένιους σχηματισμούς. Με βατό μονοπάτι, το οποίο διέρχεται μέσα από τους εντυπωσιακούς γρανίτες και παλιές καλλιέργειες, θα φτάσετε αρχικά στην καταπράσινη και με άφθονα νερά τοποθεσία Γρίζα. Από εκεί θα συνεχίσετε για το χωριό Αγάπη. Στην απέναντι πλαγιά, με τους αμέτρητους περιστεριώνες, το μονοπάτι θα σας οδηγήσει έως τον εγκαταλελλειμένο οικισμό Μοναστήρια, όπου τα σπίτια ακόμη στέκουν για να μαρτυρούν πως κάποτε έσφυζε από ζωή. Στη συνέχεια το χωριό Περάστρα, με τα γεφύρια του σηματοδοτεί και την αρχή της διαδρομής κατά μήκος του Μεγάλου Ποταμού. Από εκεί, παράλληλα με το ρέμα, η διαδρομή καταλήγει στα Λουτρά, με τις διάσημες Μονές των Ουρσουλίνων και των Ιησουιτών.
Επιστροφή στη Χώρα της Τήνου
Την Κυριακή, τελευταία μας μέρα στη Τήνο, μετά το πρωινό μας και αφού επιστρέψουν και όσοι έχουν πάει στη Θεία Λειτουργία μαζεύουμε τα πραγματά μας και αναχωρούμε 11:00πμ για μια 6ωρη ξενάγηση του νησιού με πούλμαν.
Πρώτη στάση το Μοναστήρι της Οσίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι (20’ στάση για προσκύνημα). Η Μοναχή Πελαγία ήταν αυτή που οραματίστηκε την Παναγία και της υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένη η Εικόνα Της.
(Η είσοδος στο Μοναστήρι επιτρέπεται σε άντρες και γυναίκες με μακρύ παντελόνι και καλυμμένους ώμους).
Επόμενη στάση το γραφικό χωριό των Καλλιτεχνών, ο Πύργος. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι όπου έζησε ο Γιαννούλης Χαλεπάς και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών.  Προαιρετική επίσκεψη στα Μουσεία και καφέ στη γραφική πλατεία του χωριού. Αναχώρηση από τον Πύργο στάση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και στη συνέχεια μετάβαση στον Πάνορμο, όπου θα έχουμε στάση για μπάνιο και φαγητό.
Όποιοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν την διαδρομή απο τον Πύργο στο Πάνορμο.
Κατά την επιστροφή μας, περνώντας από το χωριό Ταραμπάδος μπορούμε να θαυμάσουμε τους περιστεριώνες που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.
Επιστροφή στο λιμάνι όπου θα περιμένουμε το πλοίο για την επιστροφή μας.
Αναχώρηση 18:00 για Ραφήνα
Άφιξη Αχαρνές 22:00, Ομόνοια 22:30
Αρχηγοί  Γιάννα Τσούπρα – Αλέξης Λούης – Γιώργος Παπάζογλου 
Για κρατήσεις- πληροφορίες  επικοινωνήστε με τον σύλλογο στα τηλ. 2102461528- 2102404100
Η προσφορά περιλαμβάνει:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Διαμονή με Πρωινό
Μεταφορά για την πεζοπορία
Ξενάγηση στο νησί της Τήνου με πούλμαν από ξεναγό
Η τιμή είναι 190 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
Προκαταβολή ως 2 Μαΐου  με  Τραπεζική κατάθεση 100 ευρώ
και αιτιολογία ΤΗΝΟΣ και ΕΠΙΘΕΤΟ 
στους παρακάτω λογαριασμούς του ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122
ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
Επίσης πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες, ασθένειες.
Οι συμμετέχοντες συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από τον ΕΟΣ Αχαρνών  και την ενημέρωση για επόμενες.
Επίσης όσοι συμμετέχουν στις εκδρομές και βγάζουμε φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
Για κρατήσεις- πληροφορίες  επικοινωνήστε με τον σύλλογο στα τηλ. 2102461528- 2102404100

Λεπτομέρειες

Αρχή:
12 Μαΐου @ 08:00
Τέλος:
14 Μαΐου @ 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.