Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πάσχα στα Τζουμέρκα

26 Απριλίου 2019 - 29 Απριλίου 2019

Μ. Παρασκευή –Δευτέρα Πάσχα 26-29 Απριλίου
Αναχώρηση Μ. Παρασκευή πρωί για τα Άγναντα, το οποίο βρίσκεται στις πλαγιές των Τζουμέρκων σε υψόμετρο 600 – 1000μ., πνιγμένο σε πλούσια βλάστηση. Τακτοποίηση στο παραδοσιακό ξενοδοχείο «το Αρχοντικό των Τζουμέρκων» και για όσους το επιθυμούν σε «καταφύγιο». Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα, εκκλησιασμό και παρακολούθηση του επιταφίου.
Μ. Σάββατο ανάβαση της ορειβατικής ομάδας στη θρυλική κορυφή Στρογγούλα (2.112μ.) από το εκκλησάκι της Ανάληψης και επιστροφή στο χωριό. ΩΠ 9 ΒΔ Γ+ ΥΔ 1.160μ.. Η πεζοπορική ομάδα θα ξεκινήσει από τα Άγναντα, θα ανεβεί στο ύψωμα της Αγίας Παρασκευής και θα καταλήξει στο τουριστικό περίπτερο του καταρράκτη και για τους πιο δυνατούς στον ίδιο τον Καταρράκτη. ΩΠ 6-7 ΒΔ Β ΥΔ 350. Η επιστροφή θα γίνει με το πούλμαν. Απόγευμα ελεύθερο, βράδυ Ανάσταση και μαγειρίτσα
Κυριακή του Πάσχα. Πρωινή περιπλάνηση, πριν από το Πασχαλινό τραπέζι και τα «προκαταρκτικά» του ψησίματος του οβελία, στα στενά δρομάκια του χωριού Άγναντα και των συνοικισμών του. Το απόγευμα μετάβαση με το πούλμαν στην Πλάκα όπου βρίσκεται το φημισμένο ομώνυμο τοξωτό γεφύρι.
Δευτέρα του Πάσχα αναχώρηση νωρίς το πρωί για επίσκεψη στη Μονή Κηπίνας, πεζοπορία στην πηγή Κουιάσα και στη συνέχεια από μονοπάτι στους Καλλαρύτες για φαγητό. Το απομεσήμερο αναχώρηση για Αθήνα.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα από τη γραμματεία του Συλλόγου και από τον αρχηγό. Λόγω της μεγάλης ζήτησης των ημερών απαιτείται προκαταβολή το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019 και εξόφληση μέχρι 28 Μαρτίου.
Αρχηγός: Μάκης Τζωρτζίδης τηλ 6977186708.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26 Απριλίου 2019
Τέλος:
29 Απριλίου 2019