Search
Close this search box.
Loading Events

Πάρνωνας: Τζιτζίνα – Μονή Αγίων Αναργύρων

Την Κυριακή 29/1 ξεκινάμε για το Πολύδροσο Αρκαδίας ή αλλιώς Τζίτζινα. Ένα χωριό – στολίδι του Πάρνωνα, χτισμένο στα 1000μ υψόμετρο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα και την μαύρη πεύκη!

Λιθόστρωτα δρομάκια, πλατείες, γεφύρια και μια αποθέωση της τοπικής αρχιτεκτονικής την οποία θα απολαύσουμε κατά την περιήγηση μας στο χωριό!

Αφού περάσουμε τις Καρυές και την Βαμβακού φτάνουμε στα Τζίτζινα. Αφετηρία της διαδρομής είναι η πλατεία του χωριού και το παλιό Σχολαρχείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε ξενώνα. Μόλις βγούμε απο το χωρίο θα κινηθούμε τις πλαγιές του βουνού και θα βγούμε στην ράχη της Γόγγαινας. Αφού διασχίσουμε κάποια μικρά οροπέδια θα φτάσουμε στην Ι.Μ Αγίων Αναργύρων και θα έχουμε χρόνο να ξεναγηθούμε στην μονή. Στη συνέχεια η πορεία είναι παράλληλα με το ποτάμι της Γόγγύλας ή Τζιτζινιώτικο ρέμα που μάς βγάζει πάλι στα Τζίτζινα.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα καταλήξουμε σε ταβερνάκι της περιοχής!

Απαραίτητος εξοπλισμός: πεζοπορικό παπούτσι, αντιανεμικό ή αδιάβροχο, μπατόν, γκέτες, γάντια, σκούφος, δεύτερα ρούχα που θα μείνουν στο πούλμαν, νερό ή ισοτονικό, σνάκ, καλή διάθεση!

Απόσταση: 12χλμ

Ω.Π : 4ω-5ω ανάλογα τις στάσεις και τον ρυθμό της ομάδας

Β.Δ: Α  (κατάλληλη και για παιδιά άνω των 14ετών)

Υ.Δ. : 350μ

Αναχώρηση: 7:00 Ομόνοια & 7:30 Δημαρχείο Αχαρνών.

Αρχηγοί: Αμπαρτζάκης Κώστας & Μπουτζιας Κώστας

Για δηλώσεις συμμετοχής 2102461528 (10:00–13:00 18:00–20:00), eosa@otenet.gr

όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη θα υπάρχουν αιτήσεις μέσα στο πούλμαν οπότε να έχετε 2 φωτογραφίες μαζί για την έκδοση της ορειβατικής ταυτότητας.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.