Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ορεινή Ηλεία: Ανάληψη – Νεμούτα

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 12,13,14 Ιουλίου

Παρασκευή 12/7: μεσημέρι αναχωρούμε από Αθήνα για Αμαλιάδα. Αφού κάνουμε μια στάση στην πόλη για τις απαραίτητες προμήθειες(προαιρετικά) θα μετάβουμε στην παράλια και στον χώρο του κάμπινγκ όπου θα στήσουμε τις σκηνές μας. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό.

Σάββατο 13/7: 7:00 αναχωρούμε από Αμαλιάδα για τα Τσιπιανά από όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβαση για την κορυφή Ανάληψη 1.796μ που ανήκει στα Λάμπεια Όρη.

Από το χωριό Τσιπιανά ξεκινάμε την ανάβαση για την κορυφή. Η διαδρομή κινείται σε ελατοσκέπαστο δάσος μέχρι τα 1.500μ και στην συνέχεια βγαίνουμε στα αλπικά λιβάδια. Στην κορυφή θα δούμε τα απομεινάρια από το ξωκλήσι τής Αναλήψεως και κατόπιν αρχίζουμε την κατάβαση ακολουθώντας την κορυφογραμμή και μπαίνοντας μετά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στην Δίβρη. Στην συνέχεια το λεωφορείο θα μας πάει στο κάμπινγκ και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό!

Ω.Π: 6-7, Β.Δ.: Β, Υ.Δ.: +796μ / -896μ, ΑΠ: 11 χλμ.

Κυριακή 14/7: θα ξεκινήσουμε για την Νεμούτα και τους διάσημους καταρράκτες της! Οι καταρράκτες παίρνουν το όνομά τους από το χωριό Νεμούτα, το οποίο βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, σε υψόμετρο 562 μέτρων… Οι καταρράκτες αποτελούν τμήμα του οικοσυστήματος που σχηματίζει ο Ερύμανθος καθώς ρέει από το ομώνυμο βουνό προς τον Αλφειό. Στην πλειονότητά τους καταλήγουν στη ρεματιά του Άμπουλα και στο φαράγγι του Χαρατσαρίου. Μετά την πεζοπορία θα επιστρέψουμε στο κάμπινγκ για μπάνιο , φαγητό και αφού μαζέψουμε τις σκηνές μας θα ξεκινήσουμε για Αθήνα.

Αφετηρία: Νεμούτα Τερματισμός: Ελαία Γορτυνίας

Ω.Π: 4-5, Β.Δ.: Α, ΑΠ: 8 χλμ.

Στο χώρο κατασκήνωσης υπάρχουν τουαλέτες, ντους με ζεστό νερό όλη μέρα, χώροι προετοιμασίας πρωινού και γεύματος, mini market, εστιατόριο, cafe-bar και οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες.

Επίσης θα υπάρχει παροχή ρεύματος για φόρτιση κινητών κλπ.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Παντελόνι ή βερμούδα ορειβασίας
  • Τζάκετ αδιάβροχο
  • Ισοθερμική μπλούζα
  • Μποτάκια ορειβατικά + 1 ζεύγος αθλητικά + παντόφλες
  • Πετσέτα μπάνιου και θαλάσσης
  • Μαγιό
  • 2 – 3 dry fit μπλουζάκια
  • Σκηνή / υπόστρωμα / καλοκαιρινός υπνόσακος
  • Ατομικό φαρμακείο
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες

Αρχηγός : Αμπαρτζάκης Κ.

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.