Search
Close this search box.
Loading Events

Ορειβατικό Σκι – Παρουσίαση Αθλήματος

Παρουσίαση του αθλήματος του Ορειβατικού Σκι
στο Αθλητικό Κέντρο «Νώντας Νίκας»
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:00

Ζούμε στην τρίτη ορεινότερη χώρα της Ευρώπης και όπου υπάρχει βουνό και χιόνι, μπορούμε να κάνουμε Ορειβατικό Σκι.

Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό άθλημα, που απευθύνεται σε ανήσυχους ανθρώπους, που τους αρέσει να ανακαλύπτουν την φύση και να αντικρίζουν μοναδικές εικόνες.
Ένα άθλημα συνώνυμο με την ελευθερία, αφού δεν έχεις ανάγκη κανένα μηχανικό μέσο, το οποίο θα σε κάνει να ερωτευτείς το χειμερινό βουνό, ενώ πρόκειται για τον ταχύτερο τρόπο μετακίνησης σε χιονισμένο πεδίο!
Μία δραστηριότητα που σε κάνει ταξιδευτή των βουνών, προσφέροντας στιγμές επιλεκτικής μοναξιάς, εξερεύνησης, και παράλληλα σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις ένα με το ορεινό περιβάλλον.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουμε για τις απαιτήσεις του αθλήματος, τις διαφορές με το Σκι αντοχής και το Σκι κατάβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και τι θα πρέπει προσέχετε σε κάθε σας εξόρμηση. Ένα άθλημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη, στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο με γεωμετρική πρόοδο και από το 2026 γίνεται επίσημο Ολυμπιακό άθλημα.

Τολμήστε να το ανακαλύψετε!

Την παρουσίαση θα κάνει ο Νίκος Κωστόπουλος, αθλητής Ορειβατικού σκι του ΕΟΣ Αχαρνών, τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και Προπονητής Γ΄ κατηγορίας.

Περισσότερα στο:
https://www.facebook.com/HellenicFederationOfMountaineeringAndClimbing/posts/pfbid0x9Qfby5Vv6YvyNx3yxrUTWCV9V47yBPiwi1rB4PP9Li6ZU7k97pEKnwLYxp2ipfsl

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.