Search
Close this search box.
Loading Events

Οίτη: Υπάτη – Πύργος – Μανιταρογνωσία

Οίτη, γνωστή μας ως βουνό των λουλουδιών των βοτάνων και του μυθικού ήρωα Ηρακλή. Βουνό μοναδικής ομορφιάς με εκτεταμένα ελατοδάση, σπάνια αλλά και εντυπωσιακά είδη φυτών, πλούσια πανίδα και πολλά νερά. Το πέμπτο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας με ψηλότερη κορυφή τον Πύργο στα 2.152 μέτρα.

 

Παρασκευή 18/11: αναχώρηση την Παρασκευή το απόγευμα από Αθήνα 17:30 από Ομόνοια, 18:00 από Αχαρνές. Μετάβαση στα Λουτρά Υπάτης όπου και θα μείνουμε. Άφιξη περίπου 21:00, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και μετάβαση στο χωριό Υπάτη για φαγητό.

 

Σάββατο 19/11: Ομάδα Α’: πρωινό στις 07:00-08:00. Αναχώρηση 08:30 για το χωριό Νεοχώρι και ανάβαση στην κορυφή Πύργος 2.152μ. Ω.Π.: 6, Β.Δ.: Β, Υ.Δ.:770μ., Ομάδα Β’: πρωινό στις 07:30-08:30. Αναχώρηση 09:00 για Υπάτη και εκκίνηση για το μονοπάτι των Φαρμακιδών και το Ρέμα Ροδόκαλου με επιστροφή και επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο της Υπάτης και κατάληξη στο χωριό της Υπάτης. Σε μια κυκλική διαδρομή διαρκείας 4 ωρών. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης με ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται ευρήματα από όλο το νομό που αφορούν τους παλαιοχριστιανικούς και βυζαντινούς χρόνους. Απόγευμα-βράδυ: ελεύθερος χρόνος για όλους με δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσχολείο της Υπάτης το τρίτο μεγαλύτερο Πλανητάριο της Ελλάδας με αξιοσημείωτο επιστημονικό έργο και με καινοτόμο εκπαιδευτική δράση για τη μελέτη και τη διάδοση της Αστρονομίας.

 

Κυριακή 20/11: πρωινό στις 07:00-08:00. Αναχώρηση στις 08:30, θα κινηθούμε προς το χωριό Καστανιά και στο σταυροδρόμι προς το χωριό Μεσοχώρι θα μπούμε σε μονοπάτι και δασικό δρόμο όπου θα φτάσουμε στο χωριό Μεσοχώρι ή αλλιώς Λιάσκοβο σε υψόμετρο 700μ. περίπου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την αναζήτηση και τη γνωριμία με το θαυμαστό κόσμο των μανιταριών από τον εξαιρετικό θηρευτή και άριστο γνώστη μανιταριών Μπάμπη Χονδραλή. Το πεδίο που θα κινηθούμε είναι γεμάτο έλατα και βελανιδιές που δημιουργούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιότοπο μανιταριών με πολλές ποικιλίες. Από το Μεσοχώρι (Λιάσκοβο) θα επιστρέψουμε στα Λουτρά Υπάτης όπου θα γευματίσουμε αξιοποιώντας ακόμα και τα μανιτάρια που έχουμε συλλέξει.

Αρχηγοί: Κύρκος Ηλίας, Λούης Αλέξης, Παπάζογλου Γιώργος

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.