Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΟΙΤΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΣΕΛΙΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Μάρμαρα, ένα όμορφο, ζωντανό χωριό, που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στις βορειοανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων, Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Σέλιανη, οπότε μετονομάστηκε σε Μάρμαρα Η χώρα μας έχει ανάγκη την αναζωογόνηση της υπαίθρου . Πανέμορφα και ιστορικά χωριουδάκια με πλούσια και οργιώδη βλάστηση είναι διάσπαρτα σε όλη την ορεινή Ελλάδα .Ένα από αυτά, τα Μάρμαρα, θα επισκεφθούμε . Σαν σύλλογος θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των ορεινών χωριών . Να αναδείξουμε την Ελλάδα Ανεβαίνοντας στη διαδρομή προς το χωριό υπάρχει εκπληκτική εναλλαγή στο τοπίο με πλατάνια και έλατα Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη και εύκολη διαδρομή, Αρχίζει από το τέλος του αρκετά “απλωμένου” χωριού, ελίσσεται ανηφορικά με νότια κατεύθυνση μέσα σε ένα πανέμορφο ελατόδασος. Η συνέχεια της πορείας γίνεται ανατολική και καταλήγει στην πανέμορφη τοποθεσία Σελιανήτικο Στεφάνι. (Η ονομασία αυτή προέρχεται από την παλιά ονομασία του χωριού). Εδώ ο χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος, υπάρχει κιόσκι και παγκάκια για ξεκούραση και φυσικά το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Η θέα είναι απερίγραπτη, καιρού επιτρέποντος φυσικά. Από κάτω ακριβώς, (βορειοδυτικά) βλέπουμε το χωριό της αφετηρίας μας, ενώ στο βάθος – δυτικά το όρος Τυμφρηστός (Βελούχι). Απόσταση Πεζοπορίας: 9χλμ .

ΩΠ: 4 -5, ΒΔ: Α, ΥΔ: 490μ.

Αρχηγοί: Λούης Αλέξης, Κίρκος Ηλίας

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.