Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μαδερό – Ντουρντουβάνα

18 Μαΐου 2019 - 19 Μαΐου 2019

(Περιφέρεια Ορειβατικών Συλλόγων Αττικής και Εύβοιας)Σάββατο – Κυριακή 18 – 19 ΜαΐουΣάββατο: Αναχώρηση στις 6.30 με προορισμό τη λίμνη Δόξας. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που θα μας ανεβάσει στη Γαϊδουρόρραχη με την πανοραμική θέα στις ορθοπλαγιές του Χελμού. Διασχίζοντας την ομαλή ράχη θα καταλήξουμε στην κορυφή του Μαδερού. Επιστροφή από το διάσελο του Νησιού μέχρι τη λίμνη, όπου στις όχθες της θα γίνει η διανυκτέρευση σε αντίσκηνα (υπάρχει κι η δυνατότητα για διαμονή σε δωμάτια σε γειτονικό χωριό) ΩΠ 7-8, ΒΔ Β+, ΥΔ 1.400μ.
Κυριακή: Ανάβαση από μονοπάτι στο διάσελο του Κυνηγού και στη συνέχεια στην κορυφή της Ντουρντουβάνας. Από εκεί διάσχιση της κορυφογραμμής και μέσω της ράχης του Ζαρκερού κατάληξη στον οικισμό Βάλτος από όπου με αγροτικά θα γίνει μετάβαση στο Πλανητέρο. Φαγητό κι επιστροφή. ΩΠ 8, ΒΔ Β+, ΥΔ 1.400μ.
Δηλώσεις από 2 Μαΐου.
Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης
Υπεύθυνη για τον ΕΟΣ Αχαρνών: Φωτεινή Πετροπούλου

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18 Μαΐου 2019
Τέλος:
19 Μαΐου 2019
Κατηγορία Εκδήλωση:
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.