Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Κοτύλαια όρη – Μύλος Σαντα

9 Απριλίου @ 08:00 - 20:00

Θα γίνουν δύο διαδρομές από δύο ομάδες στην ευρύτερη περιοχή των Κοτυλαίων.

Α’ Ομάδα

Ξεκινάμε από το πετρόχτιστο χωριό των Ανδρωνιάνων, ανεβαίνουμε από τα “τρογυρίσματα”, παλιό μονοπάτι που συνέδεε την περιοχή της Κύμης με την Χαλκίδα,  και από χωματόδρομους και μονοπάτια διασχίζουμε το μοναδικό δάσος του Καστροβαλά με κεφαληνιακή ελάτη. Αυτό το δάσος με τα πανέμορφα έλατα και τοπία κινδυνεύει να αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα από τις ΑΠΕ που προβλέπονται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Κύμης και των γύρω χωριών αγωνίζονται για να μη γίνει η περιοχή, όπως η Καρυστία, κατάσπαρτη από ΑΠΕ, εφόσον η Εύβοια είναι πλέον υπέρ κορεσμένη. Θα συνεχίσουμε στο δάσος, θα διασχίσουμε το “Ρέμα της Γριάς”, ένα εξαιρετικό φαράγγι με πανύψηλα έλατα. Στο τέρμα του φαραγγιού θα δούμε τον ενετικό πύργο του Αγίου Μανδηλίου και περπατώντας σε χωματόδρομο για μία ώρα περίπου θα επιστρέψουμε στο χωριό, όπου θα συναντήσουμε τη Β’ Ομάδα.

Ω.Π.: 5 – 6, Β.Δ.: Β, Υ.Δ.: +600 μ.

Β’ Ομάδα

Από το χωριό Ανδρωνιάνοι κατευθυνόμαστε προς τον παλιό μύλο του Σαντά, από χωματόδρομο και μονοπάτι. Ο μύλος ήταν χτισμένος στο ομώνυμο φαράγγι, με οργιώδη βλάστηση από πλατάνια, καρυδιές κ.α. Πανέμορφο ειδυλλιακό τοπίο, με παλιά τοξωτή γέφυρα πάνω από το ρέμα. Μέσα από κατάφυτο μονοπάτι φτάνουμε στο χωριουδάκι Δέντρα και σε μισή ώρα στο χωριό Ανδρωνιάνοι, όπου, μαζί με την Α’ Ομάδα, θα γευματίσουμε σε ταβέρνα με εξαιρετικά εδέσματα!

Ω.Π.: 3 – 4, Β.Δ.: Α, Υ.Δ.: +100 μ.

Αρχηγοί: Καλαμπαλίκη Φιλιώ, Χρόνη Βασιλική

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Απριλίου
Ώρα:
08:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
0
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.