Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Κακαρδίτσα (2.429μ.) – Στρογγούλα (2.112 μ.)

Τα Αθαμανικά όρη ή Τζουμέρκα βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Πίνδου, ανάμεσα στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο. Αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της χώρας, καθώς το μήκος τους ξεπερνά τα 30 χλμ και μαζί με το όρος Λάκμο (Περιστέρι) σχηματίζουν μια ενιαία γεωγραφική ενότητα προσανατολισμένη στο χώρο με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.

H Κακαρδίτσα (2.429 m) αποτελεί την ψηλότερη κορυφή των βουνών αυτών, την οποία ακολουθούν ο Καταραχιάς (2.280 m) και το Καταφίδι (2.393 m).

Από γεωλογική άποψη, το κύριο υπόστρωμα είναι ο ασβεστόλιθος με σποραδική εμφάνιση του φλύσχη.

Στην ανατολική πλευρά τα αλπικά οροπέδια της Κωστελάτας χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι και αποτελούν σημαντικό χώρο παρουσίας των όρνιων!

Παρασκευή 30/6: αναχώρηση μεσημέρι για Μελισσουργούς και τακτοποίηση στο Καταφύγιο. Δείπνο και ενημέρωση για την επόμενη ημέρα.

 

Σάββατο 1/7: πρωί αναχώρηση για το Ματσούκι από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για την Κακαρδίτσα (2.429μ.). Η αφετηρία μας είναι έξω από το χωριό Ματσούκι και θα κινηθούμε προς της κορυφογραμμή που οδηγεί στην Κακαρδίτσα. Επιστροφή στο Ματσούκι όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο να γυρίσουμε στο καταφύγιο.

Δείπνο και προγραμματισμός επόμενης ημέρας.

Ω.Π.:  7-8, Β.Δ.:Β, Υ.Δ.:1.400 -1.458μ.,   Απόσταση: 18χλμ.

Κυριακή 2/6: πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση για Στρογγούλα (2.112μ.). Αφού περάσουμε από το καταφύγιο των Πραμάντων  θα ακολουθήσουμε την τραβέρσα που οδηγεί στην Στρογγούλα και η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή αργά στην Αθήνα αφού πρώτα κάνουμε την απαραίτητη στάση σε ταβέρνα της περιοχής!

Ω.Π.:  7-8, Β.Δ.:Β, Υ.Δ.: 1.397μ.,   Απόσταση: 13,7χλμ.

Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στο καταφύγιο των Μελισσουργών ενώ υπάρχει χώρος και για τους αντισκηνάδες.

Αρχηγοί: Αμπαρτζάκης Κ. – Κύρκος Ηλ.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.