Search
Close this search box.
Loading Events

Ζαγοροχώρια – Δρακόλιμνη – Μονοπάτια Ζαγορίων

Πέμπτη 24/3: θα αναχωρήσουμε στις 16:30 από την Ομόνοια και στις 17:00 από το Μενίδι και θα μεταβούμε στην Κόνιτσα ή στο χωριό Αρίστη, όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι διανυκτερεύσεις.

Παρασκευή 25/3: θα μεταβούμε στο Μικρό Πάπιγκο απ’ όπου:

α) Η ορειβατική ομάδα θα ανέβει στο καταφύγιο της Αστράκας και θα συνεχίσει μέχρι τη Δρακόλιμνη (επιστροφή από τα ίδια).

Θα χρειαστεί πλήρης χειμερινός εξοπλισμός (μπατόν-κραμπόν, ενδεχομένως και πιολέ). Ω.Π.: 8-9 (αναλόγως του ύψους του χιονιού ). Β.Δ.: Γ, Υ.Δ.: 1.100μ.

β) Η πεζοπορική ομάδα θα επισκεφτεί το Μεγάλο Πάπιγκο και από μονοπάτι θα κατέβει στην κοίτη του Βοϊδομάτη (φαράγγι Βίκου) και θα ολοκληρώσει την πορεία στο χωριό Βίκος. Ω.Π.: 2-2:30. Β.Δ.: Α.

Σάββατο 26/3: θα μεταβούμε στο Βραδέτο. Από το χωριό θα περπατήσουμε μέχρι την τοποθεσία Μπελόη για να απολαύσουμε τη θαυμάσια θέα προς το φαράγγι του Βίκου και θα επιστρέψουμε στο Βραδέτο. Θα συνεχίσουμε κατεβαίνοντας την περίφημη Σκάλα του Βραδέτου, θα διασχίσουμε ένα από τα πιο φημισμένα καλντερίμια του Ζαγορίου μέχρι το Καπέσοβο και μέσω της κοίτης της χαράδρας του Βίκου, θα ανέβουμε στο Μονοδένδρι. Θα επισκεφτούμε το χωριό, το ξακουστό Ριζάρειο εκθεσιακό κέντρο, καθώς και το κοντινό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, που στέκεται μετέωρο πάνω από το φαράγγι του Βίκου.

 

Ω.Π.:4-5, Β.Δ.: Β.

Κυριακή 27/3: θα επισκεφτούμε τη μονή Μολυβδοσκέπαστης και μετά θα μεταβούμε στα Ιωάννινα. Για την επίσκεψη της πόλης θα έχουμε ένα μεγάλο χρονικό όριο 4  έως 5 ωρών!.

Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Αρχηγοί: Αγαμπαντιάν Γκάρο, Καλημέρης Παναγιώτης

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.