Search
Close this search box.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ερύμανθος: Ώλενος 2224μ.

25 Νοεμβρίου 2023 @ 06:00 - 26 Νοεμβρίου 2023 @ 21:30

Σάββατο 25/11: Αναχώρηση Σάββατο πρωί 6:00 απο Ομόνοια και 6:30 απο Δημαρχείο Αχαρνων για Καλάβρυτα. Θα επισκεφτούμε τα Σπήλαια των Λιμνών και έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα μεσα στα Καλαβρυτα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Τσαπουρνιά όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Στο ισόγειο λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα και καφετέρια. Υπάρχει χώρος και για όσους θέλουν να στήσουν αντίσκηνο. Το Σάββατο θα είναι πιο ξεκούραστο για να έχουμε δυνάμεις για την Κυριακή.

Κυριακή 26/11: Κυριακή με εκκίνηση απο την Τσαπουρνιά θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στον Ωλενό 2.224μ, την 4η ψηλότερη κορφή της Πελοποννήσου και 20η στην Ελλάδα. Η κορυφή βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού όγκου οπότε για την ανάβαση απαιτούνται περίπου 4 – 5 ώρες για αυτό ίσως ο Ερύμανθος δεν είναι τόσο επισκέψιμος.! Η διαδρομή στην αρχή κινείται σε πυκνό δάσος ελάτης και στην συνέχεια το τοπίο γίνεται αλπικό. Από την κορυφή θα απολαύσουμε την θέα όλης της δυτικής και βορειοδυτικής Πελοποννήσου και αν είναι “καθαρή” η μέρα μέχρι Ζάκυνθο ,Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Πρόκειται για μία διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίων, απαιτητική λόγω του ότι είναι πολύωρη αλλά χωρίς τεχνικές δυσκολίες σε όλο της το μέρος.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από την Τσαπουρνιά για Αθήνα αφού όμως αναπληρώσουμε θερμίδες!

Ω.Π.: 9, Β.Δ.: Β+, Υ.Δ.: +1.656μ., Απόσταση 18,5 χλμ.

Αρχηγοί: Αμπαρτζάκης Κώστας, Γερμανός Νίκος

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/

Details

Start:
25 Νοεμβρίου 2023 @ 06:00
End:
26 Νοεμβρίου 2023 @ 21:30
Event Category:
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.