Search
Close this search box.
Loading Events

Εξόρμηση στην Αλγερία

ΑΛΓΕΡΙΑ, στα βουνά Hoggar της Σαχάρας
23 Δεκεμβρίου 2023 – 2 Ιανουαρίου 2024

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, σε συνεργασία με την Trekking Hellas, προγραμματίζει για τα Χριστούγεννα του 2023 πολυήμερο ταξίδι στην Αλγερία για trekking στα βουνά Hoggar.
Η Σαχάρα, η μεγαλύτερη έρημος της γης, καλύπτει σχεδόν όλο το βόρειο τμήμα της Αφρικής και εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα σε μια έκταση 8,6 εκατ. τ.χλμ. Στα ΒΔ οριοθετείται από τον Άτλαντα, ενώ στην καρδιά της περιλαμβάνει δυο ορεινούς όγκους, τα όρη Τιμπέστι στο Τσαντ (με υψόμετρο 3.415 μ.) και τα όρη Χόγκαρ στην Αλγερία (με υψόμετρο 3.003 μ.).
Όλοι φαντάζονται την έρημο ως μια απέραντη έκταση με αμμόλοφους, όμως στην πραγματικότητα η επιφάνεια της ερήμου είναι κυρίως χώμα και πέτρες, ενώ οι αμμόλοφοι καταλαμβάνουν έκταση μόνο 20%. Στην ιστορία της έχει περάσει από διάφορες κλιματικές καταστάσεις, άλλοτε πολύ πιο στεγνή σε σχέση με σήμερα και άλλοτε πράσινη και γεμάτη με ζώα.
Οι πιο φημισμένοι κάτοικοι της ερήμου είναι οι Τουαρέγκ, περήφανος νομαδικός λαός με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αντίθεση με τις άλλες μουσουλμανικές χώρες, εδώ οι άντρες φοράνε το τουρμπάνι καλύπτοντας το πρόσωπό τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες.
Αποκαλούνται και ως «Γαλάζιοι Άνθρωποι» αφού τα ρούχα τους, βαμμένα με γαλάζιο λουλακί χρώμα, συχνά ξεβάφουν στο δέρμα τους.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Εθνικό Πάρκο Ahaggar, ένα συγκρότημα βουνών με συνολική έκταση 450.000 τ.χλμ. που βρίσκονται στο γεωγραφικό πλάτος του Τροπικού του Καρκίνου. Τα βουνά έχουν ηφαιστειακή προέλευση και πολλές από τις κορυφές σχηματίζονται από κάθετες βασαλτικές κολώνες με χαρακτηριστικότερες όλων την περιοχή Assekrem, το οποίο είναι διάσημο για το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι σε αυτόν τον ορεινό όγκο που οργανώνεται από οποιονδήποτε άλλο ορειβατικό σύλλογο της χώρας μας.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
 Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της ερήμου, την Tamanrasset, από όπου θα ξεκινήσει το πολυήμερο trekking.
 8ήμερο trekking στα βουνά Hoggar.
 Επίσκεψη στο Αλγέρι, πρωτεύουσα της Αλγερίας, για τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων και το Casbah Αλγερίου, μια ολόκληρη περιοχή με σπίτια φρουριακού τύπου  και στενά σουκ, ενταγμένο στη λίστα μνημείων της UNESCO.
Πληροφορίες και λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του Συλλόγου 210 2461528 και 2102404100.

Για το πρόγραμμα της εξόρμησης δείτε ΕΔΩ: Αλγερία (HOGGAR)_final

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.