Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Διάσχιση Πάρνηθας Νερό Φυλής – Άγιος Γεώργιος Κεραμιδίου

Η εξόρμηση στην Πάρνηθα την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου λόγω των συνθηκών που επικρατούν (κορονοϊός-καιρικές συνθήκες) θα πραγματοποιηθεί τροποποιημένη ως εξής. Θα γίνει με ίδια μέσα, τόπος συνάντησης το γήπεδο Φυλής στην διασταύρωση για τον Αγ. Κυπριανό στις 9:00 για να πάμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης το νερό Φυλής. Από εκεί θα ξεκινήσουμε θα περάσουμε από κιάφα μαρίστα (πρωην Καλαμαρά) και μεσω του μονοπατιού αποστόλη, θα περάσουμε το ρέμα  της γκούρας στο μεσονύχτι με αρκετό νερό.Στην συνέχεια θα ανεβούμε στη Αγ. Παρασκευή και στο ρουμάνι από εκεί θα περάσουμε στην καλύβα του καλόγερου και από τον πόρο πάμε στο Κλημέντι και καταλήγουμε στο νερό Φυλής. Είναι μια πανέμορφη διαδρομή 12 περίπου χιλιομέτρων χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.Εξοπλισμός ορειβατικό παπούτσι κατά προτίμηση μποτάκι μπατόν χειμερινή ενδυμασία διαστρωμάτωσης σακίδιο με λίγο νεράκι αν και υπάρχει στην διαδρομή και κάποιο κολατσιό ισως . Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του συλλόγου.

210 2461528 -2102404100

Β.Δ.: Β, Ω.Π.: 7, Υ.Δ.: 700μ.

Αρχηγός: Πλατής ΣωτήρηςΑντύπας Στέφανος

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.