Search
Close this search box.
Loading Events

(Ορειβατική-Πολιτιστική εξόρμηση)Σάββατο – Δευτέρα 26 – 28 ΟκτωβρίουΣάββατο: Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου, για τον Πεντάλοφο Κοζάνης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050μ. στις πλαγιές του Βοΐου. Γνωριμία με το χωριό και αναχώρηση οδικώς για διανυκτέρευση στο «καστρομονάστηρο» της Ιεράς μονής Αγίας Τριάδος (του 1792) η οποία βρίσκεται απομονωμένη μέσα σε πυκνό δάσος, 6 χλμ. μετά το χωριό Βυθός.
Κυριακή: Μετάβαση οδικώς στην αφετηρία της διαδρομής, στον αυχένα Πεντάλοφου–Επταχωρίου (1.400μ). Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Βοΐου, τον Προφήτη Ηλία (1.803μ.), μέσω του περάσματος των μόνιμων μεταλλικών σκαλών και συνέχιση της όμορφης διάσχισης, με κατάβαση μέσα από μικτά δάση οξιάς, βελανιδιάς και καστανιάς, μέχρι τους επιβλητικούς καταρράκτες «Σκοτωμένο Νερό», όπου και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις δύο από τις τρεις βάθρες τους. Η διαδρομή τερματίζει με ανάβαση στο Βυθό (1.020μ.). Ω.Π. 8., Β.Δ. Β+, Υ.Δ. 870μ.
Γνωριμία με τον οικισμό του Βυθού, φαγητό και επιστροφή οδικώς για διανυκτέρευση στο μοναστήρι. Οι πιο τολμηροί μπορούν να επιχειρήσουν βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Πραμόριτσα (παραπόταμος του Αλιάκμονα).
Δευτέρα: Μετάβαση οδικώς στο Βυθό για μια μικρή κυκλική πεζοπορία της μιας ώρας μέχρι την κορυφή Καραούλι (1.178μ.) και άφιξη στην Αγία Σωτήρα και τη Μόρφη, για δυο μικρές πεζοπορικές διαδρομές, των 30–40 λεπτών η κάθε μια, προκειμένου να πάρουμε μια μικρή γεύση από τα πετρόκτιστα γεφύρια του ποταμού Πραμόριτσα (γέφυρα Σβόλιανης, του 1851 και Τσούκας – Μόρφης, του 1730). Κατάβαση στο Τσοτύλι και σύντομη επίσκεψη, οδικώς, στο κοντινό εντυπωσιακό τετράτοξο γεφύρι του Ανθοχωρίου (του 1770). Στη συνέχεια, αναχώρηση για Αθήνα.
Σημείωση: Λόγω της ιερότητας του χώρου, επιβάλλεται να έχουμε μια κόσμια εμφάνιση και συμπεριφορά, με σεβασμό προς το χώρο και τον μοναδικό καλόγερο που ασκητεύει εκεί. Τέλος, για αυτούς που θα επιχειρήσουν μια βουτιά στον Πραμόριτσα, να έχουν μαζί τους μαγιό και πετσέτα!
Αρχηγοί: Παναγιώτης Καλημέρης, Γκάρο Αγαμπατιάν

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.