Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βόιο

26 Οκτωβρίου 2019 @ 08:00 - 28 Οκτωβρίου 2019 @ 17:00

(Ορειβατική-Πολιτιστική εξόρμηση)
Σάββατο – Δευτέρα 26 – 28 Οκτωβρίου
Σάββατο: Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου, για τον Πεντάλοφο Κοζάνης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050μ. στις πλαγιές του Βοΐου. Γνωριμία με το χωριό και αναχώρηση οδικώς για διανυκτέρευση στο «καστρομονάστηρο» της Ιεράς μονής Αγίας Τριάδος (του 1792) η οποία βρίσκεται απομονωμένη μέσα σε πυκνό δάσος, 6 χλμ. μετά το χωριό Βυθός.
Κυριακή: Μετάβαση οδικώς στην αφετηρία της διαδρομής, στον αυχένα Πεντάλοφου–Επταχωρίου (1.400μ). Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Βοΐου, τον Προφήτη Ηλία (1.803μ.), μέσω του περάσματος των μόνιμων μεταλλικών σκαλών και συνέχιση της όμορφης διάσχισης, με κατάβαση μέσα από μικτά δάση οξιάς, βελανιδιάς και καστανιάς, μέχρι τους επιβλητικούς καταρράκτες «Σκοτωμένο Νερό», όπου και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις δύο από τις τρεις βάθρες τους. Η διαδρομή τερματίζει με ανάβαση στο Βυθό (1.020μ.). Ω.Π. 8., Β.Δ. Β+, Υ.Δ. 870μ.
Γνωριμία με τον οικισμό του Βυθού, φαγητό και επιστροφή οδικώς για διανυκτέρευση στο μοναστήρι. Οι πιο τολμηροί μπορούν να επιχειρήσουν βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Πραμόριτσα (παραπόταμος του Αλιάκμονα).
Δευτέρα: Μετάβαση οδικώς στο Βυθό για μια μικρή κυκλική πεζοπορία της μιας ώρας μέχρι την κορυφή Καραούλι (1.178μ.) και άφιξη στην Αγία Σωτήρα και τη Μόρφη, για δυο μικρές πεζοπορικές διαδρομές, των 30–40 λεπτών η κάθε μια, προκειμένου να πάρουμε μια μικρή γεύση από τα πετρόκτιστα γεφύρια του ποταμού Πραμόριτσα (γέφυρα Σβόλιανης, του 1851 και Τσούκας – Μόρφης, του 1730). Κατάβαση στο Τσοτύλι και σύντομη επίσκεψη, οδικώς, στο κοντινό εντυπωσιακό τετράτοξο γεφύρι του Ανθοχωρίου (του 1770). Στη συνέχεια, αναχώρηση για Αθήνα.
Σημείωση: Λόγω της ιερότητας του χώρου, επιβάλλεται να έχουμε μια κόσμια εμφάνιση και συμπεριφορά, με σεβασμό προς το χώρο και τον μοναδικό καλόγερο που ασκητεύει εκεί. Τέλος, για αυτούς που θα επιχειρήσουν μια βουτιά στον Πραμόριτσα, να έχουν μαζί τους μαγιό και πετσέτα!
Αρχηγοί: Παναγιώτης Καλημέρης, Γκάρο Αγαμπατιάν

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26 Οκτωβρίου 2019 @ 08:00
Τέλος:
28 Οκτωβρίου 2019 @ 17:00
Κατηγορία Εκδήλωση: