Search
Close this search box.
Loading Events

Ακρωτήριο Μαλέας – Σπήλαιο Καστανιάς – Άγιος Φωκάς – Ελαφόνησος

Παρασκευή – Κυριακή 6 – 8 ΣεπτεμβρίουΑναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από Αθήνα για Νεάπολη, όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις.
Σάββατο πρωί επίσκεψη στο περίφημο απολιθωμένο δάσος του Μαλέα, δίπλα στο κύμα και από κει πεζοπορία στο μονοπάτι δίπλα στην ακτογραμμή του ακρωτηρίου που οδηγεί στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και στο λεγόμενο μικρό Άγιο Όρος με τα ερειπωμένα βυζαντινά μοναστήρια και τα ασκηταριά, πάνω στα βράχια του Μαλέα. Το μονοπάτι είναι εντυπωσιακό, σκαλισμένο στα βράχια.
Το μεσημέρι και το απόγευμα ελεύθερο για μπάνιο στην παραλία της Πούντας και το Παυλοπέτρι με τη Χρυσή αμμουδιά και τη βυθισμένη προϊστορική πολιτεία.
Όσοι επιθυμούν να κάνουν ενάλια αρχαιολογική παρατήρηση να έχουν μαζί τους μάσκες και πέδιλα. Εναλλακτικά, επίσκεψη στην Ελαφόνησο και μπάνιο στην ονομαστή παραλία του Σίμου. Ω.Π. 3–4, Β.Δ. Α+.
Κυριακή: Μετάβαση με το πούλμαν και επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον σπήλαιο της Καστανιάς και από κει πεζοπορία μέχρι τον Άγιο Φωκά με υπέροχη θέα στο πέλαγος και τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ω.Π. 4–5, Β.Δ. Α+.

Αρχηγοί: Φιλιώ Καλαμπαλίκη, Φωτεινή Πετροπούλου

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.