Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Άγραφα – Μπορλέρο 2017μ.

Σάββατο 6/4:  αναχώρηση για λίμνη Πλαστήρα και για τον οικισμό Μπελοκομίτη όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.  Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Λίμνη Πλαστήρα μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών που την διατρέχουν περιμετρικά.

Κυριακή 7/4:  ξεκινάμε την ανάβαση για το Μπορλέρο 2.017μ.  από το χωριό Κέδρος.

Το Μπορλέρο είναι ένα μικρό ορεινό συγκρότημα στη Β-ΒΑ πλευρά του Ν. Ευρυτανίας στα όρια με το Ν. Καρδίτσας. Αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος των Ανατολικών Αγράφων. Στα ανατολικά καταλήγει στον ποταμό Ταυρωπό (ή Μέγδοβα) και την ομώνυμη τεχνητή λίμνη, ενώ στα δυτικά χωρίζεται από τον ορεινό όγκο του Πύργου με τον αυχένα του Αγίου Νικολάου Βραγγιανών, απ’ όπου περνά ο δρόμος Μπελοκομίτη – Βραγγιανά και το ρέμα της Καρυάς. Στα νότια χωρίζεται από το Φλιτζάνι με τον αυχένα της Πλάκας και τα ρέματα Οξούλα και Βραγγιανών.

Πρώτος σταθμός είναι το καταφύγιο ανάγκης στην θέση Ελατάκος. Κινούμενοι μέσα σε ελατόδάσος θα φτάσουμε στις περίφημες “Πόρτες των Αγράφων” στα 1.700μ. Θα προσεγγίσουμε την βάση της κορυφής για τα τελευταία μέτρα ανάβασης όπου θα έχουμε θέα όλες τις κορυφές των Αγράφων. Η κατάβαση θα γίνει στο χωριό Έλατος όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή.

Ώρες αναχώρησης : Ομόνοια 6:15  Δημαρχείο  Αχαρνών  6:30

Ω.Π.: 7, Β.Δ.: Β, Υ.Δ.: +1.223μ., -937μ., Απόσταση 11,5χλμ.

Αρχηγοί: Αμπαρτζάκης Κώστας, Αγαμπαντιάν Γκάρο

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.