Search
Close this search box.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Άγραφα – Καράβα – Τσμί

ΑΓΡΑΦΑ – ΚΑΡΑΒΑ – ΤΣΜΙ
Σάββατο 18/11: ανάχωρηση πρωι απο Αθήνα για Πετρίλο. Θα πραγματοποιηθει ανάβαση στο Τσμι (1911μ ), την ανατολική απόληξη του Ντελιδημίου. Εκκίνηση θα γίνει απο τους Βασιλάδες. Απο την κορυφη θα απολάυσουμε την Θεα προς Καράβα, Βουτσικάκι, Ντελιδήμι και προς τα νότια αμετρητες κορυφες των Ανατολικών κ Δυτικών Αγραφων. Επιστροφή στον ξενώνα, τακτοποιήση στα δωματια, δείπνο και ενημέρωση για την επόμενη ημέρα.
ΩΠ 5 ΑΠ/ 16ΧΛΜ ΒΔ Α Υ/Δ +1050

Κυριακή 19/11: πρωινό και αναχώρηση για διάσελο Αγιο Νικόλαου ( 1560μ) για να ξεκινήσει η ανάβαση για Καράβα (2184μ). Αφού κινηθούμε δυτικά μέσα απο πυκνό δάσος με οξιές θα ανέβουμε την ράχη που θα μας περάσει απο τις ανατολικές πλαγίες της κορυφης Κουλκουτσάρι και θα μας βγάλει στην λούτσα Καράβας που τετοια εποχη θα είναι κανονική λίμνη! Αφού τραβερσάρουμε (!) την πλάγια, η τελευταία ράχη θα μας οδηγήσει στην Κυρά των Αγράφων! Κατάβαση στον Αγιο Νικόλαο και αναχώρηση για Αθήνα αφού πρώτα “τιμήσουμε” κάποια ταβέρνα της περιοχής
ΩΠ 6 ΑΠ 11,50ΧΛΜ ΒΔ Α Υ/Δ + 794

Αρχηγοί: Αμπαρτζάκης Κώστας, Δελλόπουλος Θανάσης

Προσοχή: Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ: https://www.eosacharnon-dilosi.gr/

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.