Search
Close this search box.

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Εκπαιδευτές

Στη σχολή Ορειβατικού σκί του ΕΟΣ Αχαρνών,  διδάσκουν, οι παρακάτω εκπαιδευτές, μεταδίδοντας με ιδιαίτερο κέφι, όρεξη, αλλά και χιούμορ, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτές της σχολής έκαναν τα πρώτα «κάθετα» τους βήματα ως μαθητές της σχολής του ΕΟΣ Αχαρνών και από τότε η δράση στο βουνό αποτελεί για αυτούς στάση ζωής. Αποτελούν μια παρέα φίλων και σχοινοσυντρόφων, που δε χάνουν ευκαιρία να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στα αγαπημένα τους βράχια, χιόνια και βουνά.

Όλοι οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). 

Δημήτρης Κάραλης

Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και μέλος του ΣΕΟΒ.

Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου και Ορειβατικού Σκι της ΕΟΟΑ. Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ.

Ασκεί το επάγγελμα του Οδηγού Βουνού με έμφαση στην Ορειβασία, στην Αναρρίχηση και στο Ορειβατικό Σκι, σε ατομικό ή σε ομαδικό επίπεδο, συνεργαζόμενος με Έλληνες και Ξένους. Από το 2000 συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε σχολές Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου και Ορειβατικού Σκι, Αρχαρίων και Μέσου επιπέδου που διοργανώνονται από τους ορειβατικούς συλλόγους και που επιβλέπονται από την ΕΟΟΑ.

Έχει ανοίξει νέες αναρριχητικές διαδρομές πολλαπλών σχοινιών με διάφορους σχοινοσύντροφους, στο Φλαμπούρι και στο Άρμα της Πάρνηθας, στο Καντήλι του όρους Πατέρας, στο Ξεροβούνι της Δίρφυς, στη Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας, στα Μετέωρα, στον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στην Γκιώνα και στα Τζουμέρκα, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες αναβάσεις και καταβάσεις με τα ορειβατικά σκι σε πολλά ελληνικά βουνά. Έχει πραγματοποιήσει αναβάσεις ή αναρριχήσεις στους Ιταλικούς Δολομίτες, στις Αυστριακές Άλπεις, στις Γαλλικές Άλπεις και στις Ελβετικές Άλπεις.

Μέχρι σήμερα είχε πολλαπλή συμμετοχή στην έρευνα, διάσωση ή και ανάσυρση ορειβατών που είχαν εμπλακεί σε ατύχημα (ή δυστύχημα) στο αλπικό πεδίο. Το διάστημα 2000-2016 ήταν εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ στη Διεθνή Επιτροπή Ασφαλείας της UΙAA (https://hmga.gr/technika-arthra/protypa-asfalias-tis-uiaa/). Έχει συγγράψει μαζί με τον Άρη Θεοδωρόπουλο το ακαδημαϊκό σύγγραμμα «Ορειβασία, Αναλυτικό Τεχνικό Εγχειρίδιο» (https://eosacharnon.gr/books/) και υπήρξε τεχνικός σύμβουλος στα συγγράμματα «Η Τέχνη του Βουνού, Τόμοι Α και Β» των Χ. Μπελογιάννη και Γ. Βουτυρόπουλου. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΕΟΣ Αχαρνών το διάστημα 1999-2013.

Ευάγγελος (Άκης) Παρούσης

Κατάγομαι από την Ελλάδα και πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί των βουνών…

Πλέον, είμαι Πιστοποιημένος Οδηγός Βουνού HMGA, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ξεναγών Βουνού (Αριθμός Άδειας ΑΝ 867/37, Αρ. 19 ΦΕΚ (Α)621-999/28-11-07) και Εκπαιδευτής Ορειβασίας – Ορειβασίας Σκι και Αναρρίχησης, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (HFMC).

Το πάθος μου για τα βουνά με οδήγησε σε πολυάριθμες πεζοπορίες, περιηγήσεις σκι, αναρριχήσεις σε βράχο και πάγο στην Ελλάδα, στις Άλπεις, στη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, με πολλές νέες διαδρομές να είναι υπό την υπογραφή μου.

Οι όμορφες κοιλάδες στους πρόποδες του Ολύμπου – η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, και οι πλευρές από πάνω είναι η παιδική χαρά για να ακολουθήσω την αγάπη μου στο βουνό, μπορεί να είναι αναρρίχηση σε πάγο, περιήγηση με σκι, πεζοπορία ή αλπική αναρρίχηση. Για μένα είναι το τέλειο έδαφος για προπόνηση, παιχνίδι και καθοδήγηση.
Διδάσκω ορειβασία, αναρρίχηση βράχου και ορειβασία σκι σε διάφορες Αναρριχητικές Σχολές & Ορειβατικούς Συλλόγους και περνάω πολύ χειμώνα ως εκπαιδευτής σκι. Μου αρέσει να μοιράζομαι το πάθος μου με τους επισκέπτες και να καθοδηγώ πεζοπόρους, ορειβάτες, ορειβάτες και τουρίστες σκι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όλο το χρόνο.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίζα και έχουμε μαζί μια κόρη και δύο γιους.
Μιλάω Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Τρύφωνας Καραχάλιος

Εκπαιδευτής Ορειβατικού Σκί Ε.Ο.Ο.Α

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.