ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

  1. Στις Σχολές Ορειβασίας ή Αναρρίχησης Βράχου του ΕΟΣ Αχαρνών συμμετέχουν Διπλωματούχοι Εκπαιδευτές Ορειβασίας ή Αναρρίχησης Βράχου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).
  2. Επικεφαλής των Σχολών είναι ο Α. Θεοδωρόπουλος (βλέπε πιο κάτω).
  3. Όταν κριθεί απαραίτητο, η Σχολή στελεχώνεται και από Διπλωματούχους Βοηθούς Εκπαιδευτές της ΕΟΟΑ.
  4. Στο χειμερινό σκέλος των Σχολών Ορειβασίας, προτιμώνται όσοι από τους Διπλωματούχους Εκπαιδευτές Ορειβασίας είναι παράλληλα και εν-ενεργεία Διπλωματούχοι Οδηγοί Βουνού των ΕΟΟΑ/ΣΕΟΒ.
  5. Η αναλογία εκπαιδευτών προς εκπαιδευόμενο ορίζεται από τον σχετικό κανονισμό Εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης (Σχολή Αρχαρίων ή Μέσου Επιπέδου).
  6. Πολλοί από τους Εκπαιδευτές της Σχολής έκαναν τα πρώτα «κάθετα» τους βήματα σαν μαθητές της σχολής του ΕΟΣ Αχαρνών και από τότε η δράση στο βουνό αποτελεί για αυτούς στάση ζωής. Αποτελούν μια παρέα φίλων και σχοινοσυντρόφων, που δε χάνουν ευκαιρία να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στα αγαπημένα τους βράχια, χιόνια και βουνά.

Άρης Θεοδωρόπουλος

Διπλωματούχος Οδηγός Βουνού των ΕΟΟΑ/ΣΕΟΒ, Προπονητής Ορειβασίας Γ’ Κατηγορίας ΕΟΟΑ/ΓΓΑ, Εκπαιδευτής Ορειβασίας ΕΟΟΑ.
Είναι ίσως ο πρώτος επαγγελματίας εκπαιδευτής στην Ελλάδα με τεράστιο έργο για τη διάδοση και την ανάπτυξη της ορειβασίας. Είναι Ορειβάτης – αναρριχητής με εξαιρετικά μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που σηματοδοτεί την πορεία της σύγχρονης Ελληνικής αναρρίχησης. Έκανε τα πρώτα αναρριχητικά του βήματα σε ηλικία 16 χρόνων, το 1980 στη Βαράσοβα. Από τότε η ορειβασία γι’ αυτόν αποτελεί στάση ζωής. Η δραστηριότητά του στην Ελλάδα περιλαμβάνει εκατοντάδες νέες διαδρομές μοντέρνας αναρρίχησης. Πολλές από αυτές έχουν γίνει ήδη κλασσικές και σηματοδοτούν την πορεία της σύγχρονης Ελληνικής αναρρίχησης. π.χ.:
Στα Μετέωρα «Αθηνά» 180μ VIII(IX-), «Γ. Μακρής» 250μ VII, «Σοφοκλής» 180μ VII, “Ιφιγένεια” 250μ VIII
Στην Αστράκα « Κόψη των χαμένων συντρόφων» 400μ VII-
Στο Λεωνίδιο: «Πιλιέ της φωτιάς» 250μ VII-,
Στη Γκαμήλα «Πανικός» 350μ VI+,
Στη Βαράσοβα: «Φωτεινό Μονοπάτι» 600μ.VIII,
Στον Παρνασσό «Ολική Επαναφορά» 500μ VIII- A2,
Στη Σύμη «Β. Μηλιάς» 350μ VII+ A1.
Στο εξωτερικό, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στις Άλπεις, όπου έχει σκαρφαλώσει διαδρομές εξαιρετικού κύρους. (Όπως το Frendo spur στην Aug. Du Midi σε ηλικία 18 χρόνων και την Directe Americain στην Αig. Dru, Επίσης έχει να επιδείξει σημαντικές αναρριχήσεις στους Δολομίτες της Β. Ιταλίας, στις Προάλπεις της Ν. Γαλλίας (Verdon), στη Σκωτία, στη Βουλγαρία, στην Ταϊλάνδη και την Ιορδανία. Ακόμα ασχολείται και με το ορειβατικό σκι έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις και καταβάσεις τόσο στα Ελληνικά βουνά, όσο και στις Ιταλικές, Αυστριακές και Γαλλικές Άλπεις.
Από το 1989 διευθύνει τις σχολές Ορειβασίας και αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών και του ALPAMAYO Club εφαρμόζοντας πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης.
Το 1994 και 1995 διεύθυνε τις σχολές του Ελληνικού Στρατού για τους αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων. Το 1994 διετέλεσε έμμισθος τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Επίσης έχει διδάξει σε σεμινάρια αναρρίχησης για τα ΤΕΦΑΑ (καθηγητές φυσικής αγωγής) και τη Γ.Γ Νέας Γενιάς.
Συνέγραψε τους αναρριχητικούς Οδηγούς της Βαράσοβας (1996) και της Καλύμνου(2000-2003, 2006, 2008, 2010). Συνεργάζεται από το 1989 με το περιοδικό “Κορφές” όπου έχει δημοσιεύσεις δεκάδες ειδικά άρθρα και διατηρεί τη στήλη “ΗΧΩ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ”. Από το 1999 συνεργάζεται με την εταιρία PETZL (εισαγωγέας RESOUL) σε θέματα ασφάλειας & εκπαίδευσης εργαζομένων σε ύψη και επικίνδυνες εργασίες. Εκπαιδεύει σε μόνιμη βάση το προσωπικό των εταιρειών COSMOTE,  ERGAFON, INTRAKAT, INTRACOM- ALBANIA, VODAFONE- ALBANIA, AMC, INTELSYS, YPSILON LIVE, TEKAT, Περίανδρος (διώρυγα Κορίνθου), SIEMENS, Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, MARAC, TERNA ENERGY, ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, Veolia, Eolfi Wind, Δεντροτεχνική, COMPBLADES, REMAIN GREEN, JC co, FIELD TELECOM SOLUTIONS LTD, LCC, Datakat, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) μεταξύ άλλων.  Από το 1999 συνεργάζεται με το Δήμο της Καλύμνου για την οργάνωση της αναρρίχησης στο νησί, τον «νέο παράδεισο της παγκόσμιας αναρρίχησης» σύμφωνα με τα ειδικά μέσα ενημέρωσης.
Τηλ. +30 6944 50 52 79

Δημήτρης Κάραλης

Διπλωματούχος Οδηγός Βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος (Α.Ν.864/1937).
Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ).
Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου και Ορειβατικού Σκι της ΕΟΟΑ.
Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ.

 

 

Κώστας Τσουκλείδης

Διπλωματούχος Οδηγός Βουνού (Ε.Ο.Ο.Α., Α.Ν.864/1937).
με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος (Α.Ν.864/1937).
Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ).
Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας και Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΟΑ.
Τεχνολόγος Ιατρικών Οργάνων.

 

 

Θωμάς Μιχαηλίδης

Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Βράχου (Ε.Ο.Ο.Α.) και Διπλωματούχος Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας (Ε.Ο.Ο.Α.). Ασχολείται με την Aθλητική Aναρρίχηση και έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα πάρα πολλές επαναλήψεις δυσκολίας, καθώς και διανοίξεις νέων, μεγάλων σοβαρών διαδρομών βράχου υψηλής δυσκολίας. π.χ. «Φωτεινό Μονοπάτι» 600 m VIII, «Απώλεια στήριξης» IX- στη Βαράσοβα. Έχει ακόμα σκαρφαλώσει σημαντικές διαδρομές στην Ταϊλάνδη και στην Ιορδανία. Από το 1993 διδάσκει συνεχώς στις Σχολές Αναρρίχησης Βράχου του ΕΟΣ Αχαρνών. Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε αναρριχητικές σχολές του Ελληνικού Στρατού (εκπαίδευση μονίμων αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων). Διδάχτηκε τις νέες τεχνικές της αναρρίχησης σα μαθητής της σχολής του ΕΟΣ Αχαρνών το 1990. Είναι γιος του πρωτεργάτη της Ελληνικής Ορειβασίας και αναρρίχησης, Γιώργου Μιχαηλίδη. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης του Περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ και επιμελείται τη Στήλη «Βραχομανία» εκδίδοντας Αναρριχητικούς Οδηγούς για τα σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία Βράχου στην Ελλάδα.
Τηλ. +30 697 75 12 644

Αντώνης Σκευοφύλακας

Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Βράχου (Ε.Ο.Ο.Α.) και Διπλωματούχος Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας (Ε.Ο.Ο.Α.). Ασχολείται με την αθλητική αναρρίχηση και έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα πάρα πολλές επαναλήψεις καθώς και διανοίξεις νέων, σοβαρών διαδρομών βράχου υψηλής δυσκολίας. Έχει ακόμα σκαρφαλώσει σημαντικές αθλητικές διαδρομές στην Ταϊλάνδη. Προέρχεται από τα «σπλάχνα» της σχολής μας μιας και διδάχτηκε τα πρώτα «κάθετα» βήματα του σαν μαθητής της σχολής μας το 1990. Εργάζεται παράλληλα ως επιχειρηματίας.

 

 

Γιώργος Κούκης

Διπλωματούχος Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας (Ε.Ο.Ο.Α.)
Εργάζεται παράλληλα ως επιχειρηματίας.

 

 

 

Χρήστος Ευαγγελίδης

Διπλωματούχος Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Βράχου (ΕΟΟΑ).
Δρ.Γεωφυσικής-Σεισμολογίας, Ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Γ.Ι.)