Search
Close this search box.
No Image Available

Ορειβατικά ατυχήματα

 Εκδότης: ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ  Ημερομηνία Έκδοσης: 1997  Σελίδες: 228  Χώρα: Ελλάδα  Γλώσσα: Ελληνικά  Διαστάσεις: 14x21
 Περιγραφή:

Με το βιβλίο αυτό, ολοκληρώνουμε μια “Όρειβατική Τριλογία” που άρχισε με το “Έγκόλπιον Ορειβασίας” (Έκδοση Ε.Ο.Σ Αχαρνών, 1995) για τους αρχάριους, συνεχίστηκε με το “Εγκόλπιον Τεχνικής Ορειβασίας” (Έκδοση Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, 1997) για τους προχωρημένους, και τελειώνει με τα “Ορειβατικά Ατυχήματα”, της παρούσας έκδοσης.

Σκοπός της εκδοτικής αυτής τριλογίας μας υπήρξε από την πρώτη στιγμή:
• Να φέρουμε τον αναγνώστη, και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, πιο κοντά σ’ έναν υγιεινό τρόπο δραστήριας ζωής μέσα στη φύση, από την οποία δυστυχώς ο σύγχρονος πολιτισμός μάς αποξενώνει όλο και περισσότερο,
• Να γνωρίσoυμε στον αρχάριο ορειβάτη ένα μικρό μέρος από τα πολυδιάστατα δημιουργικά παιχνίδια που θα μπορούσε να βιώσει και αυτός μαζί μας στο βουνό, και
• Να υπενθυμίσουμε σε όλους, αρχάριους και προχωρημένους, τις θεμελιώδεις αρχές της ασφάλειας στο βουνό, συνοψίζοντας για χάρη τους ένα “Πλαίσιο Βασικών Κανόνων Ασφαλούς Ορειβασίας”, οι οποίοι θα πρέπει ν’ αποτελέσουν το κεντρικό θεμέλιο στην ορειβατική εκπαίδευση της νέας γενιάς των ορειβατών μας, και τη βάση προγραμματισμού και πραγματοποίησης όλων των ορειβατικών δραστηριοτήτων μας, από τις απλές ημερήσιες αναβάσεις μας έως και τις κορυφαίας δυσκολίας ορειβατικές εκδηλώσεις που επιχειρούμε.


 Επιστροφή
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.