Search
Close this search box.
No Image Available

Ορειβασία (Αναλυτικό τεχνικό εγχειρίδιο)

 Συγγραφέας: Δ. Κάραλης, Α. Θεοδωρόπουλος  Εκδότης: Road A.E.  Χώρα: Ελλάδα  Γλώσσα: Ελληνικά
 Περιγραφή:

Στο παρόν εγχειρίδιο, η Ορειβασία και όλες οι παράμετροί της παρουσιάζονται με αναλυτικές λεπτομέρειες και διεισδυτικό αλλά ευχάριστο ύφος, συνοδευμένες από κατατοπιστικά και λεπτομερή σχέδια. Παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι τεχνικές για μια ολοκληρωμένη αλλά και όσο το δυνατόν ασφαλέστερη προσέγγιση στο βουνό σε ένα έγχρωμο εγχειρίδιο τετρακοσίων σελίδων πλαισιωμένο από φωτογραφίες και σκίτσα ορειβατικής δράσης. Αναλύονται θέματα όπως ο Εξοπλισμός, η Τοπολογία του βουνού, οι Τεχνικές της Ορειβασίας, η Ορεινή πεζοπορία, ο Αλπινισμός, η Παγοαναρρίχηση, το Μικτό πεδίο, το ορειβατικό Σκι, οι τεχνικές Ασφάλισης, η κίνηση στον Παγετώνα, οι Κίνδυνοι στο βουνό, η Διαμονή – Διαβίωση, οι Αποστολές και η Νόσος υψομέτρου, στοιχεία Διάσωσης, ο Προσανατολισμός, η Μετεωρολογία και η Διατροφή. Το παρόν ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε Ιστορικά γεγονότα και με συζήτηση όσον αφορά στην Εκπαίδευση και στους Επαγγελματίες στο χώρο του βουνού.

Το βιβλίο έχει επιλεγεί από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του πανεπιστημίου Θράκης ως το κύριο διδακτικό εγχειρίδιο.
Διατίθεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών σε όλα τα ορειβατικά καταστήματα και διανέμεται στα ελληνικά βιβλιοπωλεία και από την Road A.E.

Συγγραφείς: Δ. Κάραλης, Α. Θεοδωρόπουλος
Τιμή: 30€

“Το εν λόγω σύγγραμμα διατίθεται στις σχολές ορειβασίας και ορειβατικό σκι του ΕΟΣ Αχαρνών ως βασικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Βρίσκεται σε στάδιο εμπλουτισμού, επικαιροποίησης και επανέκδοσης καθότι έχει εξαντληθεί.”


 Επιστροφή
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.