Search
Close this search box.
No Image Available

Εγκόλπιον τεχνικής ορειβασίας

 Εκδότης: ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ  Ημερομηνία Έκδοσης: 1997  Σελίδες: 336  Χώρα: Ελλάδα  Γλώσσα: Ελληνικά  Διαστάσεις: 14x21
 Περιγραφή:

Το δεύτερο βίβλίο της εκπαιδευτικής αυτής σειράς, απευθύνεται στους ενήλικες ορειβάτες που θα ήθελαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιό πέρα από το εύκολο βουνό, για να γνωρίσουν την αφάνταστη ποικιλία των εκδηλώσεων που μας προσφέρει η ορεινή φύση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις μορφές εκείνες του ορειβατικού παιχνιδιού που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και υλικό, μεθοδική και υπεύθυνη εκπαίδευση, μακρόχρονη προετοιμασία, εξάσκηση και άριστη φυσική κατάσταση, γιατί συχνά αγγίζουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Απευθύνεται όμως και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ακόμα και μη ορειβάτη, στον οποίο προσφέρει τη δυνατότητα να ενημερωθεί γενικότερα για ένα γοητευτικό, υγιεινό και δυναμικό εναλλακτικό τρόπο ζωής, κοντά και μέσα στην παρθένα ορεινή φύση.
Στις 336 σελίδες του βιβλίου, με τις 44 έγχρωμες και 40 μαυρόασπρες φωτογραφίες και τα 200 ιδιόχειρα επεξηγηματικά σχέδια, οι συγγραφείς μας εισάγουν σ’ ένα ευρύτατο φάσμα αθλημάτων βουνού από την κλασική ορειβασία έως τα αθλήματα νέας γενιάς: Αλεξίπτωτο πλαγιάς, καγιάκ, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού κλπ, χαρίζοντας μας το απόσταγμα των εμπειριών που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης περιπετειώδους και πολυτάραχης δράσης τους στα βουνά όλου του κόσμου.


 Επιστροφή
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.