ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Αναρρίχηση σε τεχνητή πίστα

 

O Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, διαθέτει στο αθλητικό του κέντρο «Νώντας Νίκας» αναρριχητική πίστα όπου μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το απόλυτα ασφαλές άθλημα της αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα.

Την αναρριχητική πίστα μπορούν να χρησιμοποιούν:

α) Mέλη ορειβατικού συλλόγου που υπάγεται στην Ε.Ο.Ο.Α. και τα οποία έχουν δίπλωμα αναρρίχησης βράχου αρχαρίων της Ε.Ο.Ο.Α.

β) Οι Aθλητές παρουσία του προπονητή του Συλλόγου.

γ) Νεαροί Αθλητές αναρρίχησης του Συλλόγου, ηλικίας από πέντε (5) ετών μέχρι και οκτώ (8) ετών, παρουσία του προπονητή του Συλλόγου.

δ) Εκπαιδευτές και οδηγοί βουνού της ΕΟΟΑ. (Δωρεάν χρήση)

ε) Περιορισμένες αριθμητικά ομάδες (τουλάχιστον τριών ατόμων με μέγιστο αριθμό τα οκτώ άτομα) για επίδειξη της αναρριχητικής τεχνικής στην πίστα αναρρίχησης.

Όσοι δεν είναι κάτοχοι Διπλώματος Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΟΑ, πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμετέχουν σε έναν κύκλο συνεδριών με καθοδηγητή τον τεχνικό της πίστας, έτσι ώστε να λάβουν την ειδική ιδιαίτερη καθοδήγηση (Ε.Ι.Κ.) από αυτόν. Ο κύκλος αυτός των υποχρεωτικών συνεδριών καθορίζεται συνολικά σε τέσσερις (4) επιμέρους – αυτοτελείς συνεδρίες, καθεμία των οποίων θα διαρκεί δύο (2) ώρες και θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ τους, χωρίς μεγάλες χρονικά αποκλείσεις.
​Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις φυσικές τους ικανότητες, να εκγυμνασθούν στο άθλημα, ακόμα και να συμμετέχουν σε αγώνες με την ιδιότητα του αθλητή.

​Η κλειστή αυτή αναρριχητική πίστα, διαθέτει ποικιλία αναρριχητικών επιφανειών και διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας.

Ο χώρος είναι ανοιχτός για τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, αλλά και των άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Στις εγκαταστάσεις της λειτουργούν αποδυτήρια με ντους.

Χαρακτηριστικά της πίστας:

• Ύψος 11 μέτρα
• Μέγιστο ανάπτυγμα διαδρομών 20 μέτρα
• Επιφάνειες αναρρίχησης 450 τετρ. μέτρων, με 2.500 πιασίματα
• Τραβέρσα 25 μέτρων
• Ποικιλία διαδρομών δυσκολίας μέχρι 7c
• Ειδικές επιφάνειες Bouldering 120 τετρ. μέτρων
• Βοηθητικά όργανα: Ανεμόσκαλα, σκάλα bachar, όργανα ισορροπίας, μονόζυγο, χώρος ραπέλ, χώρος flying fox.

Διαβάστε το νέο κανονισμό λειτουργίας της πίστας αναρρίχησης.

Μέρες και ώρες λειτουργίας αναρριχητικής πίστας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, από 16:00 – 22:00 και Τρίτη, Πέμπτη 17:00 – 22:00, κάθε εβδομάδα.

Για τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής, το Δ.Σ. θα λάβει σχετική μεμονωμένη απόφαση με βάση τις ανάγκες λειτουργίας και την πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-2461528 και 210-2404100, καθημερινά στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας του Συλλόγου 17:30 – 22:00.

Υπεύθυνος Πίστας: κ. Θωμάς Μιχαηλίδης

 

 

Αναρρίχηση σε βράχο

 

Ο ΕΟΣ Αχαρνών, με τη συνεργασία του οδηγού βουνού – προπονητή Άρη Θεοδωρόπουλου διοργανώνει από το 1989, σε ετήσια βάση, σχολές Ορειβασίας και αναρρίχησης, με μεγάλη απήχηση στους φίλους της άγριας φύσης. Η σχολή, έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή παράδοση έχοντας “βγάλει” δεκάδες νέους αναρριχητές που χαίρονται με ασφάλεια την ορειβασία και την αναρρίχηση. Επίσης αρκετοί από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της σύγχρονης Ελληνικής ορειβατικής σκηνής έχουν αναδειχτεί ξεκινώντας μέσα από τους κόλπους της.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις σχολές μπορείτε να βρείτε εδώ.