Search
Close this search box.

34 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Στις 1-2 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αναρριχητική Πίστα του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, το 34 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης (αγώνας δυσκολίας). Για τις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων έγινε και αγώνας ταχύτητας. Στον αγώνα συμμετείχαν 15 Σωματεία από όλη την Ελλάδα με 102 αθλητές. Το Σάββατο έγιναν οι προκριματικοί και την Κυριακή οι τελικοί. Οι αθλητές με ενθουσιασμό αγωνίστηκαν και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την αρκετά δύσκολη, αλλά όμορφη χάραξη των διαδρομών.

Οι Σύλλογοι οι οποίοι συμμετείχαν ήταν οι: Ε.Ο.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ο.Α.Λ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ο.Λ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ, Ε.Ο.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ε.ΟΣ. ΒΟΛΟΥ, Ε.Ο.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Ο.Σ. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ, Π.Ο.Σ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, Ε.Ο.Σ. ΑΘΗΝΩΝ, Ο.Σ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ, Ε.Ο.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ και Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ.

Ο Ορειβατικός Αχαρνών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα στελέχη και τους εθελοντές οι οποίοι με την παρουσία, την προσφορά και τη δουλειά τους, βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.
Τα αποτελέσματα του αγώνα για τους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, έχουν ως εξής:
Παγκορασίδες Α 
Αγγελική Μιχαηλίδου 1η
Ιόλη Κουρεμένου 2η
Ίριδα Περδικάρη 3η
Πανπαίδες Α 
Μάρκος Βακόνδιος 2η
Αλέξανδρος Δήμου 4η
Κορασίδες
Λυδία Περδικάρη 3η
Νεάνιδες
Αγγελική Κόρκαρη 1η
Έφηβοι
Αναστάσιος Φιλιππίδης 5η
Νέες Γυναίκες 
Γαβριελα Μανουρη 3η
Νέοι Άνδρες       
Γιώργος  Ορφανός 2η

Σύνολο μεταλλείων για τον ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ : 2 Χρυσά, 3 Αργυρά, 3 Χάλκινα 
Ο  Ε.Ο.Σ.  Αχαρνών  κατέλαβε την 2 η θέση στη γενική κατάταξη και την 1η θέση στον αγώνα δυσκολίας (αναρρίχηση με σχοινί).

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.