Search
Close this search box.

Όταν το ποδήλατο γίνεται τέχνη…..

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ 
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ο τόπος συνάντησης του ποδηλατικού τμήματος ήταν το κτίριο του Συλλόγου. Σκοπός δεν ήταν η ποδηλασία σε κλειστό χώρο λόγω της κακοκαιρίας και της βροχής, όπως ίσως θα σκεφτόταν κάποιος. Ήταν ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που στήθηκε από τους εικαστικούς Μάρθα Δημητροπούλου  και Αποστόλη Καρακατσάνη. Τοποθετήθηκαν τραπέζια και καρέκλες για να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες. Μολύβια, μαρκαδόροι, ρυζόχαρτα και εικόνες περιοδικών με περιβαλλοντικό και αθλητικό περιεχόμενο μοιράστηκαν σε όλους. Η ιδέα ήταν να συνθέσουν ένα έργο αντιγράφοντας στοιχεία από τις εικόνες και να το χρωματίσουν.  Υπήρξε μεγάλος καλλιτεχνικός πυρετός και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μοναδικό.
Μία συνάντηση όμως δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς άσκηση. Ο ιδανικός χώρος της αναρρίχησης στο κτίριο του Συλλόγου μας έδωσε τη δυνατότητα να ασκηθούμε στην ισορροπία, στο μονόζυγο, στους κρίκους, στο σκοινάκι, να τραβερσάρουμε στους αναρριχητικούς τοίχους, να αιωρηθούμε και να εκπαιδευτούμε στις πτώσεις.
Οι δράσεις αυτές αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της πολύπλευρης εκπαίδευσης και εξάσκησης των νέων αθλητών της ποδηλασίας, καθώς επιτυγχάνουμε τη σφαιρική εκγύμνασή τους, που θα τους βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους.
ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.