Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ Νέα & Ανακοινώσεις Συντηρήσεις μονοπατιών στην Πάρνηθα 05/6/2021

Συντηρήσεις μονοπατιών στην Πάρνηθα 05/6/2021ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Συντήρηση Μονοπατιών στην Πάρνηθα. Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες στο Σύλλογο.

Προς τα
Σωματεία μέλη Ε.Ο.Ο.Α

Θέμα: «Συντηρήσεις μονοπατιών στην Πάρνηθα με την υποστήριξη της Ε.Ο.Ο.Α»

Αγαπητοί φίλοι,

Η Πάρνηθα διαθέτει ένα δίκτυο μονοπατιών μεγάλου μήκους, βρίσκεται πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης μας και είναι δημοφιλές πεδίο ανάπτυξης της ορεινής πεζοπορίας, της αναρρίχησης και των δραστηριοτήτων βουνού. Πεδίο, όπου και τα σωματεία μας δραστηριοποιούνται πεζοπορώντας με τα μέλη τους. Κοινή διαπίστωση είναι ότι μετά την καταστροφική φωτιά του 2007 κάποια μονοπάτια έχουν υποστεί μερικό αφανισμό. Οι διάφοροι κρατικοί και μη φορείς οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν φροντίσει στη συντήρησή τους, για διαφόρους λόγους δεν την έχουν κάνει με αποτέλεσμα κλασσικές και πολύ γνωστές πεζοπορικές διαδρομές να είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένες και να κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει πλήγμα στην ορεινή πεζοπορία.

Η Ε.Ο.Ο.Α. ξεκινώντας μια προσπάθεια για να συμβάλλει στην συντήρηση για να παραμείνουν ανοιχτά μονοπάτια μεγάλων διασχίσεων του βουνού, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει τα Σωματεία της Αττικής σε μια ημερήσια συμβολική προσπάθεια.

Αναλυτικότερα, προσκαλεί τα ορειβατικά σωματεία της Αττικής να βοηθήσουν το Σάββατο 05/06/21 στον καθαρισμό δύο τμημάτων του κύριου μονοπατιού: «Διάσελο Πανός – Σκίπιζα – Μόλα – Ξούλιζα – Σφενδάλη και στην τοποθέτηση συμπλήρωση της σήμανσης μωβ (θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εθελοντών). Καθαρισμός από τη βλάστηση θα γίνει κοντά στην πηγή Πλατάνα και στην περιοχή της Ξούλιζας (Τρύπιος Πλάτανος). Σε περίπτωση μεγάλης ανταπόκρισης εθελοντών ο καθαρισμός θα επεκταθεί και στο μονοπάτι του Μαυρορέματος. Ο εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με εύκολα στη χρήση εργαλεία, όπως θαμνοκοπτικές ψαλίδες, τσάπες, χειροπρίονα, θαμνοκοπτικά βενζινοκίνητα κλπ. εργαλεία αριθμός των οποίων θα διατεθεί στους εθελοντές. Για τη χρήση τους δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση κι εμπειρία. Τις πινακίδες σήμανσης θα χορηγήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Πάρνηθας, αριθμό εργαλείων τα σωματεία, η Ε.Ο.Ο.Α. θα διαθέσει τα αναλώσιμα που θα χρειαστούν. Για την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας είναι απαραίτητο να στείλετε ανά σωματείο τα ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα και email των διαθέσιμων εθελοντών σας ώστε να φροντίσουμε για την επάρκεια των εργαλείων, μέχρι την Πέμπτη 3/6/21 και τον υπεύθυνο συνεννοήσεων από κάθε σωματείο. Συνάντηση όλων στην Αγία Τριάδα στις 08:30 το πρωί και ακολουθεί αρχείο με χρήσιμες οδηγίες.

Για την Ε.Ο.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας

Ν. Κοντός                   Εύα Μπάλλιου

Κοινοποίηση: Facebook Linkedin Twitter Instagram
TopBack to Top

©2021 eosacharnon.gr is made with by

Εγγραφή μέλους στον
Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους ( ταχυδρ/κά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).
2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.
3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ στην ALPHA BANK λογ/μός GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ λογ/σμός GR8501710370006037040031122 για την ετήσια συνδρομή. Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.
4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι πιο κάτω επιλεγμένες εργασίες εκπονήθηκαν στα πλαίσια των Ομοσπονδιακών Σχολών που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος:

1. Γιάννης Αποστόλου:

Ο παγετώνας στην Ορειβασία (PDF 42MB)

5. Τσεμπελίκος Χρήστος:

GPS – Glopal Position System (1.51MB)