Search
Close this search box.

Πρόγραμμα αρχηγών αναβάσεων

Πρόγραμμα Σχολής Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ

ΕΟΣ Αχαρνών – ΕΟΟΑ

 

ΓΕΝΙΚΑ

Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να είναι ικανοί να οργανώσουν και να συντονίσουν αναβάσεις σωματείων ΕΟΟΑ και πιο συγκεκριμένα αυτές του ΕΟΣ Αχαρνών. Το πρόγραμμα της σχολής είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και παρέχει τη σχετική πιστοποίηση. Σημειώνεται πως το 75% των μαθημάτων πραγματοποιείται με πρακτική στο αλπικό πεδίο (απαίτηση UIAA).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για τη συμμετοχή στη σχολή απαιτούνται να προσκομιστούν τα εξής:

 

  1. Αριθμός μέλους εγγραφής στον ΕΟΣ Αχαρνών.
  2. Αίτηση/δήλωση συμμετοχής στη σχολή: Παράρτημα ΙI Αίτηση Συμμετοχής (eooa.gr).
  3. Καταβολή τέλους συμμετοχής στην ΕΟΟΑ, ίσο με 5 €.
  4. Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής και να αναφέρει ότι ο συμμετέχων μπορεί να ασκήσει αθλητική δραστηριότητα.
  5. Φωτογραφία ταυτότητας.
  6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  7. Βεβαίωση ασφάλισης έναντι ατυχήματος. Η ασφάλιση θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΣ Αχαρνών και έχει κόστος 26.50 €.
  8. Κατάθεση (σε έντυπη εκτυπωμένη μορφή) ορειβατικής δράσης, που έχει πραγματοποιηθεί μετά τη σχολή ορειβασίας αρχαρίων ή ορειβατικού σκι αρχαρίων και κατά τα τελευταία 5 έτη και που περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 αναβάσεις σε αλπικά βουνά της Ελλάδας, από τις οποίες οι 10 σε χιονισμένο πεδίο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ

 Το πρόγραμμα ανακοινώνεται μετά από απόφαση του Δ.Σ. για την πραγματοποίηση της σχολής.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν εκτός του κατάλληλου ρουχισμού και σακιδίου, κράνος, ζώνη αναρρίχησης (μποντριέ), κραμπόν, πιολέ, καραμπίνερ ασφαλείας, πέντε ιμάντες 60 cm, υπόστρωμα, υπνόσακο και πλήρη εξοπλισμό για κλασσική ορειβασία.

 

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η σχολή στελεχώνεται από τους επίσημους Οδηγούς Βουνού της ΕΟΟΑ, Δ. Κάραλη και Κ. Τσουκλείδη. Στο μάθημα των πρώτων βοηθειών εισηγητής είναι ο Κ. Τζώρτζης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών & Υπεύθυνος Σεμιναρίων CPR/AED Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και Εκπαιδευτής Emergency First Response.

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Για τις μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιούνται τουριστικά λεωφορεία, με αναχώρηση από τον ΕΟΣ Αχαρνών πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Τα κόστη των μετακινήσεων με τα τουριστικά λεωφορεία επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

 

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Οι εκδηλώσεις και οι ημερομηνίες του προγράμματος της σχολής δύναται να τροποποιηθούν αναλόγως των συνθηκών.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στη σχολή ανακοινώνεται μαζί με το πρόγραμμα και δύναται να επιχορηγηθεί από το σύλλογο με 20% μόνο για τα ενεργά μέλη και με απόφαση του Δ.Σ.. Το κόστος καταβάλλεται στον υπεύθυνο της σχολής κατά την υποβολή των αιτήσεων. Εκδίδεται Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ή Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της σχολής, Δ. Κάραλη (KaralisDimitris@TEEmail.gr).

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.