Search
Close this search box.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2023

Δελτίο Τύπου

Πολλές οι Πρωτοχρονιάτικες πίτες της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023. Έτσι και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών έκοψε την δική του όπως κάθε χρόνο, στο καταφύγιο «Βασίλης Νίκας» στο Φλαμπούρι της Πάρνηθας. Δόθηκε με αυτό τον τρόπο η ευκαιρία να συναντηθούν πολλοί παλαιοί και νέοι φίλοι στο αγαπημένο βουνό την Πάρνηθα, με καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες (αρκετό κρύο και ομίχλη).


Παρόντες στην κοπή της πίτας ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Μιχάλης Βρεττός, Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Δαμάσκος, Καθαριότητας κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, Παιδείας κ. Χριστίνα Κατσανδή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευθύμιος Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Βάθης, οι Πρόεδροι ΔΗΚΕΑ κ. Γιάννης Νίκας, ΔΗΦΑ κ. Αγγελική Ζαχαριάδη και Αρωγής κ. Μαρία Μπούκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Διονυσία Μπομπόνη και Όλγα Παυλίδου, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δέδες, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Καραμέρος, από τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Τόκας και εκπρόσωποι του Βουλευτού Ανατολικής Αττικής κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΟΑ, μέλος της ολομέλειας της Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος του ΕΟΣ Ελευσίνας κ. Δημήτρης Γεωργούλης, ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Φυτάς, η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟΑ και Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Φυλής κ. Καλλιόπη Δηλαβεράκη, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΑ κ. Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, το μέλος της ΕΟΦ κ. Νίκος Ρούπας και πλήθος κόσμου οι οποίοι χάρηκαν μια όμορφη μέρα σε ένα καθαρά χειμωνιάτικο βουνό.

Ο Σύλλογος εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσέφερε στους καλεσμένους τσίπουρο με ξηρούς καρπούς καθώς επίσης ζεστό κρασί, το οποίο παρασκεύασε επί τόπου το μέλος του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Αμπαρτζάκης. Εκτός από την ομάδα η οποία ανέβηκε κλασικά από τους Θρακομακεδόνες, μέρος της Αναρριχητικής Αθλητικής ομάδας του Συλλόγου, μαζί με τους υπευθύνους και τους εθελοντές του τμήματος Αναρρίχησης κ.κ. Θωμά Μιχαηλίδη, Ηλία Νικολάντο και Αντώνη Μαυρουδή, ανέβηκε από το Τελεφερίκ στο καταφύγιο, δίνοντας το μήνυμα ότι οι αναρριχητές μας μπορούν να είναι και δεινοί ορειβάτες.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εύα Μπάλλιου, μιλώντας για το καταφύγιο «Φλαμπούρι» αφού ευχαρίστησε τον προηγούμενο υπεύθυνο του καταφυγίου, ο οποίος αποχώρησε μετά την λήξη του συμφωνητικού του στις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε τη λειτουργία του υπό νέα διεύθυνση, με υπεύθυνους τους κ. κ. Γιάννη Χέλη και Στέφανο Σιδηρόπουλο και τους ευχήθηκε καλή αρχή. Όπως ανέφερε ο τελικός αποδέκτης της καλής λειτουργίας του καταφυγίου θα είναι όχι μόνο η ο κόσμος που το επισκέπτεται, αλλά και το ίδιο το βουνό το οποίο μας έχει όλους τόσο ανάγκη για να ανακάμψει, από τα τόσα δεινά που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.


Τα δύο νομίσματα κέρδισαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης και ο αθλητής Αναρρίχησης του Συλλόγου μας Φώτης Φιλιππίδης. Το κάθε ένα από τα νομίσματα συνοδεύονταν από ένα γούρι και ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα των Αχαρνών, ευγενική προσφορά της ΙΛΕΑ.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας μας, τους ευχόμαστε μια δημιουργική νέα χρονιά με υγεία και δίνουμε ραντεβού μαζί τους στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.