Search
Close this search box.

Καταφύγιο Φλαμπούρι – Νέα εποχή

Καταφύγιο Φλαμπούρι – Νέα εποχή

Οι αλλαγές υπάρχουν μόνο για καλό και ο ΕΟΣ Αχαρνών ενεργεί μόνο προς την κατεύθυνση αυτή. Το καταφύγιό μας, το ιστορικό “Φλαμπούρι” στην Πάρνηθα, περνά σε μια νέα εποχή για την ιστορία και τη δράση του. Στο εξής λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, με νέα σχέδια, πιο κοντά στην αγάπη για τη φύση, το βουνό και τον άνθρωπο.

Σε συνεργασία με τους νέους μισθωτές του καταφυγίου Φλαμπούρι, θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, αναβάθμισης και εν γένει βελτίωσης τόσο του κτιρίου όσο και του εξοπλισμού του, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντα χώρου, ώστε να γίνει πιο φιλικό, λειτουργικό και οικολογικό, κάτι που επί σειρά ετών δεν είχε πραγματοποιηθεί αν και ήταν αίτημα όλων μας, οπότε και να μη χαθεί η αίγλη και η αξία του.

Προχωράμε μπροστά σε κάθε βήμα, με γνώμονα τη φύση, τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, αλλά και το όραμα ότι ο ΕΟΣ Αχαρνών υπηρετεί για ακόμα μία φορά τους ανιδιοτελείς σκοπούς του και είναι παρών σε κάθε δράση για το βουνό και τη φύση, σεβόμενους τα μέλη και τους επισκέπτες του.

Καλή αρχή στη νέα διοίκηση του καταφυγίου Φλαμπούρι και σας περιμένουμε στο υπό ολική αναμόρφωση κτίριό μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε να είμαστε για ακόμα μια φορά αντάξιοι των προσδοκιών όλων σας.

Καλά να είστε όλοι σας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΕΟΣ Αχαρνών

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.