Search
Close this search box.

Καλό Ταξίδι Ερμή μας….

Ερμή μας.

Εξακολουθείς να υπάρχεις ανάμεσά μας, από τότε που μωρό ακόμα σκαρφάλωνες στην πίστα του ΕΟΣ Αχαρνών, που σε κυνηγούσαμε στο ποδήλατο, που μας οδηγούσες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, που γέλαγες όπως και τώρα. Κι αυτό δεν μπορεί να χαθεί, Ερμή μας, να το ξέρεις: το φως απ’ το πρόσωπό σου, η δύναμη με την οποία σου ανήκουν όσα αγαπάς, οι αναρριχητικές διαδρομές, οι αγώνες, οι διακρίσεις, οι μουσικές σου, οι άνθρωποι σου, η λαχτάρα σου για τις πιο ψηλές κορυφές.

Είναι που στη ζωή αυτή υπάρχεις με όλα όσα μας χαρίζεις, σε κάθε αποτύπωμά σου στα βράχια, σε κάθε χνάρι στις χιονισμένες πλαγιές, σε όλες αυτές τις φορές που είσαι σε όλους σαν άνθρωπος απλός, όπως ακριβώς η οικογένειά σου που σου στέκεται για μια ζωή. Και να το ξέρεις, αν κάτι μας λείψει πιο πολύ είναι που μας έχεις μάθει να σε καμαρώνουμε και να σε θαυμάζουμε όσο ψηλά κι αν τα καταφέρνεις να βρεθείς.

Να τους χαμογελάς με δύναμη όπου κι αν σκαρφαλώνεις, Ερμή μας.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου, έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο αθλητής του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο δικός μας Ερμής το μωρό που πρώτα έμαθε να σκαρφαλώνει στην πίστα μας πριν μάθει να περπατά. Έφυγε στα 21 του στα Τζουμέρκα το αγαπημένο του βουνό που τα τελευταία χρόνια ζούσε κοντά του και που θέλησε να τον κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του.

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Αχαρνών όπως και όλη η ορειβατική οικογένεια που γνώρισε το χαμόγελό του, είναι συγκλονισμένη. Πρέπει, όλοι εμείς, να μάθουμε πλέον να ζούμε χωρίς αυτό το χαμόγελο που ζέσταινε τις καρδιές. Αλλά κυρίως πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τη φυσική του παρουσία η οικογένειά του και γνωρίζουμε πόσο αβάστακτο είναι αυτό.

Τους ευχόμαστε να είναι δυνατοί και να τον θυμούνται πάντα έτσι όπως ήταν μέχρι τη τελευταία στιγμή. Δυνατός και δραστήριος. Ένα πνεύμα ανήσυχο, που ήθελε να δοκιμάζει τα πάντα στο βουνό και τη φύση…

Καλό ταξίδι Ερμή μας

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.