Καθαρισμός Πάρνηθας – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών, το «Επισκήνιο», τους «Δημότες Αχαρνών», τους εθελοντές Κοκκινομυλιώτες, τον Δήμο Αχαρνών και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Στάθη Τοπαλίδη για τη συνεργασία τους και την ουσιαστική βοήθεια στη δράση του Συλλόγου για τον καθαρισμό της Πάρνηθας, ο οποίος είχε συμβολικό χαρακτήρα για την προστασία του εναπομείναντος «πρασίνου», ύστερα από τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή.

Μα πάνω από όλα θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους πάνω από 100 εθελοντές, οι οποίοι από όλη την Αθήνα, με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και που χωρίς αυτούς τίποτε δε θα μπορούσε να έχει γίνει. Γιατί όλοι, μικροί και μεγάλοι, ήρθαν με χαμόγελο και πραγματικά το έργο τους ήταν σημαντικό, αφού πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος διέθεσε δύο φορτηγά και ένα μηχάνημα για την αποκομιδή των μπαζών και των σκουπιδιών. Όταν οι Σύλλογοι πλαισιώνονται από ανθρώπους με τέτοια διάθεση, τότε πραγματικά μπορεί να γίνουν πολλά και σπουδαία πράγματα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καφετέρια Berry’s για την προμήθεια των νερών και τη Lidl Hellas για τους χυμούς που μας προμήθευσαν, καθώς επίσης, τον ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9.84, ο οποίος υπήρξε ο χορηγός επικοινωνίας μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και δίνουμε ραντεβού με όλους σας στην
επόμενη δράση μας.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.