Search
Close this search box.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Αγαπητό μέλος σε καλωσορίζουμε στη μεγάλη μας ορειβατική οικογένεια του ΕΟΣ Αχαρνών
και σε πληροφορούμε ότι στο εξής, σαν ισότιμο μέλος, θα απολαμβάνεις όλα τα προνόμια που ισχύουν για
τα μέλη του ιστορικού μας Συλλόγου μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

 • Απόκτηση ορειβατικής ταυτότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης,
 • Αναβάσεις στα βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων Αρχηγών,
 • Δυνατότητα χρήσης της εσωτερικής πίστα αναρρίχησης,
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης των σχολών μας (ορειβασία, χιονοδρομία αναρρίχηση, ορεινό ποδήλατο κ.ά.),
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε εθελοντικές ομάδες (π.χ. προστασίας του περιβάλλοντος, σήμανσης και καθαρισμός μονοπατιών, κοινωνικής καιπολιτισμικής δραστηριότητας κ.ά.),
 • Δυνατότητα συμμετοχής στη διοίκηση του Συλλόγου μέσω ομάδων εργασίας,
 • Έκπτωση στο κόστος διανυκτέρευσης σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά ορειβατικά καταφύγια.
 • Δωρεάν αποστολή του περιοδικούμας «ΚΟΡΦΕΣ».
 • Έκπτωση στο κόστος συμμετοχής σας στις ορεινές μας δραστηριότητες μέχρι και 20% όπως π.χ. στις ημερήσιες αναβάσεις το κόστος συμμετοχής των μελών είναι 25€.
 • Ευκαιρίες για νέες φιλίες και γνωριμίες.

Αγαπητό μέλος, ο Σύλλογος στον οποίον έχεις εγγραφεί, διοικείται και λειτουργεί από εθελοντές, τα δε έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και τις δωρεές των μελών του, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είσαι συνεπής προς τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, η σημαντικότερη των οποίων είναι, η ετήσια συνδρομή των 25€.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας, το μέλος παύει να απολαμβάνει τα πιο πάνω προνόμια αν, μετά τη λήξη της ετήσιας συνδρομής του, δεν την ανανεώσει έγκαιρα.

Μέλη που καθυστερούν την καταβολή της συνδρομής τους για το χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών, διαγράφονται αυτοδικαίως.

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ θεωρεί ότι η συμμετοχή μελών των συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α. στις δραστηριότητες του Συλλόγου όπως αυτές δημοσιεύονται στο επίσημο πρόγραμμά του, σημαίνει αυτόματα και την ανεπιφύλαχτη αποδοχή των κατωτέρω όρων:

 1. Ο/Η συμμετέχων/ουσα στις δραστηριότητες του Συλλόγου αποδέχεται ότι λαμβάνει μέρος οικειοθελώς σ’ αυτές και γνωρίζει ότι πραγματοποιούνται σε φυσικό ορεινό περιβάλλον όπου μπορούν να εμφανιστούν κάποτε κάποιες απρόβλεπτες δυσκολίες.
 2. Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του/της, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που δυνατό να ενέχει η δραστηριότητα αυτή, καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της.
 3. Διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις συμμετοχής του/της σ’ αυτήν την δραστηριότητα, ικανοποιητική ορειβατική εμπειρία, βρίσκεται σε καλή φυσική, πνευματική και ψυχολογική κατάσταση και δεν υποφέρει από κάποια σοβαρή ασθένεια ή πάθηση, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την απόδοση του ίδιου/της ίδιας και να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο/την ίδια, όσο και όλη την ομάδα και τους οποίους οφείλει με δική του αποκλειστική ευθύνη και επιμέλεια να επισημάνει.
 4. Γνωρίζει ότι αυτή η δραστηριότητα προάγει την ορεινή άθληση και όχι τον ανταγωνισμό.
 5. Αποδέχεται να εφαρμόζει αναντίρρητα τις οδηγίες των αρχηγών, των οδηγών, των οργανωτών, των τοπικών Αρχών, τους κανονισμούς των καταφυγίων, των Μέσων Μεταφοράς κλπ.
 6. Κατέχει σε καλή κατάσταση τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό για αυτήν τη δραστηριότητα.
 7. Προστατεύει το περιβάλλον και συμπεριφέρεται υπεύθυνα προς όλα τα μέλη της ομάδας, τους αρχηγού και τους οδηγούς.
 8. Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει μέρος του προγράμματος για λόγους ασφάλειας των μελών της ομάδας.
 9. Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποκλείσει από τη δραστηριότητα άτομο ή άτομα που δεν πληρούν τους παραπάνω όρους χωρίς δικαίωμα επιστροφής του κόστους συμμετοχής τους.
 10. Τέλος οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους όπως περιγράφονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Τμήματος Ορειβασίας

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.