Search
Close this search box.

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο καταφύγιο «Φλαμπούρι» της Πάρνηθας, σε ένα ηλιόλουστο χιονισμένο τοπίο με παρόντες, περίπου 120 φίλους. Η χιονόπτωση της προηγούμενης μέρας απέτρεψε πολλούς άλλους να ανέβουν, φοβούμενοι το χιονισμένο δρόμο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βασιλική Καβαλλάρη, ο τέως πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Γιάννης Νίκας, ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Ηλιούπολης κ. Σωτήρης Ρωμανάς, κλιμάκιο του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου και άλλοι παλαιοί και νέοι φίλοι του Ορειβατικού. Το νόμισμα κέρδισε το εκλεκτό μέλος και αρχηγός αναβάσεων του Συλλόγου κ. Σωτήρης Πλατής στον οποίο ο Σύλλογος εύχεται καλή χρονιά και να είναι καλότυχος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τον υπεύθυνο του καταφυγίου κ. Γιάννη Χέλη, ο οποίος φρόντισε να παραμείνει, ο δρόμος προς αυτό προσβάσιμος, καθώς επίσης και το «κατάστημα ασημικών «Παγώνας Σπυρίδων» στις Αχαρνές, για την ευγενική προσφορά του δεύτερου γουριού της πίτας. Εύχεται επίσης σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και ασφαλείς αναβάσεις στα υπέροχα βουνά της πατρίδας μας.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.