Αθλητικά Αριστεία Δήμου Αχαρνών

Τη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αχαρνών, παρών στην προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλητές του Δήμου, στον δρόμο του ευ αγωνίζεσθαι, τίμησε τους Αθλητικούς Συλλόγους, τις αθλήτριες και τους αθλητές της πόλης, για τις διακρίσεις τους στις Ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις των αγωνιστικών περιόδων 2020 & 2021. Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών ο οποίος έλαβε πλήθος μεταλλίων, για τις επιδόσεις των αθλητών του, στα τμήματα της Ορειβασίας, της Αναρρίχησης, του Ορειβατικού Σκι, της Χιονοδρομίας, του Τζούντο και του Σκάκι. Ανάμεσα στους βραβευθέντες αθλητές του Συλλόγου, ήταν και η Χριστίνα Φλαμπούρη, η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στη στέγη του κόσμου το Έβερεστ (8.849 μ.) και η μοναδική Ελληνίδα και μια από τις 70 περίπου γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που πέτυχε το στόχο 7 κορυφές (seven summits). Ο στόχος αυτός ο οποίος θεωρείται, παγκόσμια ορειβατική πρόκληση είναι η ανάβαση στο υψηλότερο βουνό κάθε μιας, από τις 7 ηπείρους.


Ο ΕΟΣ Αχαρνών εύχεται κάθε επιτυχία, όχι μόνο σε όλους τους αθλητές του, που με τη σκληρή δουλεία τους ανεβάζουν το Σύλλογο ψηλά, αλλά και στις οικογένειές τους που με υπομονή και δύναμη, τους βοηθούν να πετύχουν το στόχο τους. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους Προπονητές και τους βοηθούς όλων των τμημάτων.

ΈΝΔΥΣΗ
ΟΡΕΙΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εγγραφή μέλους στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

Οδηγίες:
1. Αποστολή (Πατήστε για να την κατεβάσετε) Αίτηση εγγραφής μέλους (ταχυδρομικά, fax ή e-mail στις διευθύνσεις της αίτησης).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σχετικής υψηλής ανάλυσης μεγέθους Ταυτότητας.

3. Τραπεζική κατάθεση ποσού 25€ 

στην ALPHA BANK: GR9401401780178002002001714 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8501710370006037040031122  για την ετήσια συνδρομή.

Να αναγράφετε στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του νέου μέλους. 

Παρακαλούμε τα έξοδα Τραπέζης να είναι του Αποστολέα.

4. Τηλεφώνημα στο γραφείο του συλλόγου για επιβεβαίωση λήψης στοιχείων.

Η Εγγραφή μπορεί να γίνει και στα γραφεία του Συλλόγου (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) με μετρητά ή Χρέωση Κάρτας, καθώς επίσης και σε κάποια Εξόρμηση του Συλλόγου με μετρητά στον Αρχηγό της ανάβασης.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις αναβάσεις είναι δυνατή μόνο στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών ή στα μέλη άλλων Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α.

Για επικοινωνία με τον Σύλλογο μπείτε εδώ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Η σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης βράχου στο αλπικό πεδίο, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2020 με τις εκδηλώσεις της αναρρίχησης στο μικτό πεδίο.

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γιάννης Αποστόλου

Ο παγετώνας στην Ορειβασία

Άγγελος Ορφανάκος

Κατασκευή ρελέ στο αλπικό μικτό πεδίο

Δημήτριος Ζευγώλης

Εναλλακτική προσέγγιση Ορεινών Συγκροτημάτων στον Ευρωπαϊκό Χώρο με Χρήση Ορεινών Σιδηροδρόμων

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Προτεινόμενο περιεχόμενο kit πρώτων βοηθειών αρχηγών αναβάσεων

Τσεμπελίκος Χρήστος

GPS – Glopal Position System

Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, το 1982.

Με την δημιουργία της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών”, από μέλη του ΕΟΣΑ, έγινε παραχώρηση ολόκληρου του Μουσείου με 5.000 περίπου εκθέματα (αρχαία και νεότερα).

Σήμερα το Μουσείο λειτουργεί αυτόνομα και έχει στην κατοχή του 12.000 περίπου πολύτιμα εκθέματα. Το κύριο πρόβλημά του είναι η μεγάλη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει, αφού τα εκθέματα είναι πολλά και ο χώρος μικρός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου της ΙΛΕΑ.