ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων
Άνοιξη 2019

 

Δευτέρα, 13/5/2019, 20.00, Αθλητικό Κέντρο ΕΟΣ Αχαρνών
Προκαταρκτική συνάντηση γνωριμίας, δανεισμός εξοπλισμού και ανάλυση του προγράμματος.

Τετάρτη 15/5/2019, Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των Αιτήσεων συμμετοχής στη Σχολή (βλέπε tab «Αιτήσεις»)!

 

18,19/5/2019, 10.00, ΠΑΡΝΗΘΑ: Αχαρνείς (Φυλή)

Info: vrahomania.gr/aharnis/

Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00.
Επίδειξη αναρρίχησης, εξοπλισμός, ραπέλ, κόμποι. Προθέρμανση, ασφάλιση top-rope. Βελτίωση τεχνικής: Ισορροπία, χρήση χεριών και ποδιών στην αναρρίχηση (footwork), μετατόπιση σώματος, εξοικονόμηση δυνάμεων, χορογραφία των κινήσεων. Εισαγωγή στο bouldering (αναρρίχηση σε χαμηλά βράχια χωρίς σχοινί).

25,26/5/2019, 10.00, ΠΑΡΝΗΘΑ: Αχαρνείς, Πέτρα Βαρυμπόπης
Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00.
Τεχνικές για αναρρίχηση επικεφαλής, πρωτόκολλο ασφαλείας, εκμάθηση σωστής ασφάλισης με τις συσκευές ασφάλισης grigri, reversο και οχτάρι, επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς, τεχνικές για σωστή τοποθέτηση (κλιπάρισμα) του σχοινιού στο σετ, αναρριχητική ορολογία, βαθμολογία διαδρομών.

31/5, 1/6/2019,  10.00, ΣΩΛΟΜΟΣ (Κορινθία)
Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00.
Αναρρίχηση επικεφαλής αθλητικών (sport) διαδρομών,  βελτίωση τεχνικού επιπέδου, προπόνηση, τραυματισμοί και μέθοδοι αποφυγής.

8, 9/6/2019, ΝΑΥΠΛΙΟ (Καραθώνα και Ανατολή)

Info:  vrahomania.gr/anatoli/

Σάββατο και Κυριακή  09.00 – 21.00. (με μεσημεριανό διάλειμμα για μπάνιο).
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή ελεύθερη κατασκήνωση. Μεθοδολογία και εγκατάσταση ραπέλ, αντιμετώπιση κρίσεων, διάσωση σχοινοσυντρόφου. Τεχνικές για επιτυχημένες αναβάσεις «redpoint», συμβουλές για πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία.

 

15,16,17/6/2019, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ (Λακωνία).

Info: vrahomania.gr/kiparissi/

Σάββατο και Κυριακή και (προαιρετικά και Δευτέρα, εορτή του Αγ. Πνεύματος)  08.00 – 21.00. (με μεσημεριανό διάλειμμα για μπάνιο).
Αναχώρηση από Παρασκευή. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή ελεύθερη κατασκήνωση. Δεοντολογία στην αναρρίχηση, συμπεριφορά στα αναρριχητικά πεδία, προστασία περιβάλλοντος. Τεχνικές για επιτυχημένες αναβάσεις «on sight», τεχνική και ψυχολογία των πτώσεων, μελέτη αναρριχητικών οδηγών και επιλογή κατάλληλων αναρριχητικών διαδρομών.

Τετάρτη 19/6/2019, 20.00, Αθλητικό κέντρο ΕΟΣ Αχαρνών
Γραπτό διαγώνισμα πολλαπλών επιλογών. Αποχαιρετιστήριο πάρτι, ανταλλαγή ψηφιακών φωτογραφιών από τη Σχολή. Συζήτηση ιδιαιτέρως σχετικά με τα αποτελέσματα της σχολής. Προγραμματισμός για την προπόνηση στη συνέχεια.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα ή βράδυ: Προαιρετικές προπονήσεις στο εκπαιδευτικό μας αναρριχητικό πεδίο «Αχαρνείς» (Φυλή) ή στην τεχνητή αναρριχητική πίστα του ΕΟΣ Αχαρνών.

Μετά τη σχολή: Προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν μετά τη λήξη της σχολής, τον Ιούλιο, θα διεξαχθεί χωρίς καμμιά επιπλέον χρέωση, ένα προπονητικό 3ήμερο στην Κάλυμνο, το μαγικό νησί της αναρρίχησης!

Εκπαιδευτές:  Διδάσκουν οι Άρης Θεοδωρόπουλος, Θωμάς Μιχαηλίδης και Αντώνης Σκευοφύλακας. Αναλόγως του αριθμού των συμμετοχών, στη σχολή συμμετέχουν επιπλέον και οι Δημήτρης Κάραλης, Κώστας Τσουκλείδης, Τζώρτζης Μηλιάς, Δημήτρης Τιτόπουλος και Γιώργος Κούκης. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι Διπλωματούχοι Εκπαιδευτές Αναρρίχησης Βράχου ή Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (βλέπε tab «Εκπαιδευτές»).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων της σχολής είναι 400 € το οποίο καταβάλλεται είτε προκαταβολικά είτε σε 4 δόσεις (4 x 100 €), στις 4 πρώτες εκδηλώσεις, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή.

Για τη συμμετοχή θα πρέπει να είναι κανείς εγγεγραμμένο μέλος στον ΕΟΣ Αχαρνών ή σε άλλο ορειβατικό σωματείο που υπάγεται στην ΕΟΟΑ. Η εγγραφή στον ΕΟΣ Αχαρνών είναι δωρεάν και η ετήσια συνδρομή 30 €.

Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν 5 € τα οποία είναι το τέλος συμμετοχής για τη σχολή στην ΕΟΟΑ.

Επίσης 25 € για ασφάλιση έναντι ατυχήματος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, εκτός και εάν προσκομιστεί ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η ασφάλιση μπορεί να γίνει επί τόπου, την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.


Εξοπλισμός:
Οι συμμετέχοντες της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον πιο κάτω εξοπλισμό:

Σακίδιο
• Απλό σακίδιο γενικής χρήσης 30 – 60 Lt

Κεφάλι
•Καπέλο

Σώμα (κορμός)
• Αθλητική φόρμα και πουλόβερ ή fleece (x 1).
• Τζάκετ αντιανεμικό και αδιάβροχο.

Πόδια –παντελόνι
• Αθλητική φόρμα ή άνετο blue jean ή σορτς ή κολάν ή παντελόνι αναρρίχησης.

Πόδια- παπούτσια
• Αθλητικά παπούτσια για την πρόσβαση στα αναρριχητικά πεδία
• Αναρριχητικά παπούτσια (θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στην πρώτη συνάντηση της Σχολής).

Βοηθητικά Υλικά
• Φακός κεφαλής.
• Παγούρι.
• Σημειωματάριο και μολύβι.
• Χάρτες και αναρριχητικοί οδηγοί των πεδίων.
• Ατομικό φαρμακείο.

Πληροφορίες:
Άρης Θεοδωρόπουλος aritheo ατ otenet.gr  ή τηλ. 6944 50 52 79

ΕΟΣ Αχαρνών τηλ. 2102461528